Mar 2024
PUSŠPSN
28

W17 EHF Euro 2015

O štart v EP zatiaľ potvrdilo záujem kvarteto zo SR


11.06.2015


Tatran Prešov v Lige majstrov, HC Sporta Hlohovec a Iuventa Michalovce v Pohári EHF, MŠK Považská Bystrica vo Vyzývacom pohári


Každoročne sa v júni uzatvára zoznam účastníkov európskych hádzanárskych pohárových súťaží. Zo Slovenska zatiaľ prejavilo záujem o štart na medzinárodnej scéne kvarteto klubov. Menoslov slovenských tímov v európskych pohároch v sezóne 2015/2016 ešte nemusí mať definitívnu podobu, uzávierka prihlášok je o týždeň - 18. júna. "Víťaz extraligy mužov Tatran Prešov sa prihlásil do Ligy majstrov, ženský šampión Iuventa Michalovce si namiesto LM zvolil opäť Pohár EHF, v ktorom bude účinkovať aj mužský vicemajster HC Sporta Hlohovec. Vo Vyzývacom pohári sa chcú predstaviť hádzanári MŠK Považská Bystrica," informoval športový sekretár Slovenského zväzu hádzanej (SZH) Peter Brunovský. 
Ako je už dlhšie známe, v ženskej kategórii nemá SR podľa renkingu nárok na štart úradujúceho majstra v prestížnej LM 2015/2016. Hádzanárky Iuventy Michalovce by v prípade interesu teoreticky mohli ísť do kvalifikácie na základe voľnej karty, ale predstavitelia klubu zo Zemplína sa rozhodli dať takisto ako v predchádzajúcich dvoch sezónach prednosť Poháru EHF. 
V uplynulej sezóne zastupovali slovenskú hádzanú štyri kluby - Tatran Prešov, HK Agro Topoľčany, HC Sporta Hlohovec a Iuventa Michalovce. 



SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL