Apr 2024
PUSŠPSN
26

W17 EHF Euro 2015

Napriek prehre Lipták bez negatívnych pocitov z premiéry


11.06.2015


Kouč hádzanárov Slovenska Martin Lipták po prehre so Slovinskom: "Nebolo to v našom podaní fantastické, nebolo to také, že by sme sa mali z toho zblázniť, ale na druhej strane ani netreba nad naším výkonom plakať"


Hádzanári Slovenska nepretrhli šnúru negatívnych výsledkov v kvalifikácii ME 2016 ani v stredu, keď v prešovskej Tatran handball aréne podľahli Slovincom 20:26 (10:13) a do tabuľky 3. skupiny si pripísali na konto už piatu prehru. Slováci túžili konečne zabodovať, ale napriek výhode domáceho prostredia bol súper nad ich sily. "Všetci sme chceli zabojovať o víťazstvo. Realita ukázala, že momentálne sme niekde inde. Nám teraz ide viac o česť ako o body a trochu aj prípravu do budúcnosti," vyjadril sa skúsený krídelník Radoslav Antl po dueli, v ktorom bol výkon lepší ako konečný rezultát. Najlepší hádzanár SR za rok 2014 však verí, že po zmene na poste kormidelníka sa reprezentácia vydá na cestu správnym smerom: "Kouč Martin Lipták má svoje predstavy o hre, pre nás je to niečo nové, čo sa nedá naučiť za týždeň. Chce to čas, ale všetci veríme tejto jeho trénerskej filozofii a pôjdeme za ňou."
Výmena na trénerskom poste nepriniesla hneď - akoby mohol niekto čakať - výsledkový obrat. Hoci Slováci opäť prehrali, šesťgólový rozdiel bol vzhľadom na predvedený výkon podľa Martina Liptáka príliš krutý. "Napriek tomu nemám zo zápasu negatívne pocity. Neubránili sme slovinské protiútoky z prvej a druhej vlny, tam vznikol rozdiel v skóre. Na postavenú obranu sme inkasovali pár lacných gólov, ale v defenzívnom systéme 0-6 hráme inak ako predtým a z toho vznikali určité chyby. Celkovo však musím chlapcov pochváliť. Nebolo to v našom podaní fantastické, nebolo to také, že by sme sa mali z toho zblázniť, ale na druhej strane ani netreba nad naším výkonom plakať," uviedol kormidelník reprezentácie, ktorý v stredu debutoval na lavičke tímu SR. "Môžem povedať, že je príjemné si zaspievať slovenskú hymnu. Čakal som na reakciu mužstva. Išlo o to, ako sa hráči prejavia na ihrisku, či to vôbec má význam, či sa dokážu podriadiť tomu, čo chceme hrať, a budú bojovať až do konca. Po dnešnom stretnutí už nemám obavy, zo zápasu prevládajú dobré pocity. Chalani to nezabalili, bojovali do konca. Samozrejme, nevyhli sme sa zaváhaniam, aj sme menej vládali, ale v našej hre boli veci, na ktorých sa dá stavať do budúcnosti," dodal 51-ročný Košičan k vystúpeniu svojich zverencov pri premiére vo funkcii. 



SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL