Apr 2024
PUSŠPSN
25

W17 EHF Euro 2015

Slováci bez bodu poslední, ale vyhli sa play-off


16.06.2015


Hádzanári SR nebudú musieť v boji o účasť na ME 2018 absolvovať medzistupeň medzi prvou a druhou fázou kvalifikácie


Hádzanári Slovenska majú za sebou nevydarenú kvalifikáciu, s ktorou sa rozlúčili prehrou so Švédskom v Štokholme (22:27), keď predovšetkým v druhom polčase mali fázy, ktoré sú prísľubom do budúcnosti. V tej najbližšej sa budú musieť pokúsiť postupne šplhať smerom nahor a dostať sa na pozície z nedávnej minulosti. V bojoch o ME 2016 v Poľsku totiž nezískali ani bod a v tabuľke 3. kvalifikačnej skupiny II. fázy obsadili posledné 4. miesto za Švédmi, Slovincami a aj Lotyšmi.
V tejto fáze kvalifikácie nešlo v jednotlivých skupinách len o prvé dve priečky znamenajúce priamy postup, bojovalo sa aj o pozíciu najlepšieho tímu spomedzi všetkých umiestnených na 3. miestach, ktorý si tiež zaistil miestenku na šampionát. A aj neúspešné reprezentácie vrátane slovenskej mali do poslednej chvíle o čo hrať, keďže trio najhorších bolo "odsúdené" na účasť v play-off. V ňom sa stretne s trojicou víťazov skupín I. fázy kvalifikácie ME 2018 v Chorvátsku a budú v dvojzápasoch bojovať o účasť v skupinovej II. fáze kvalifikácie európskeho šampionátu 2018.  
Slováci sa tomuto medzistupňu vyhli, hoci boli jednými zo šiestich bezbodových. Z nich však mali najlepší rozdiel v skóre (-35), takže určite budú figurovať v jednej zo skupín v ďalšej kvalifikácii ME, no pri žrebe sa im zrejme ujde nasadenie v najhoršom koši. 
Pre úplnosť treba dodať, že v apríli 2016 budú v play-off hrať Izrael, Turecko, Fínsko (najhorší z II. fázy kvalifikácie ME 2016) a Belgicko, Luxembursko a Rumunsko (víťazi I. fázy kvalifikácie ME 2018). 




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL