Mar 2024
PUSŠPSN
19

W17 EHF Euro 2015

Poloz nominoval na svetovú univerziádu do Gwangju


16.06.2015


Slovenské hádzanárky na svetovej univerziáde v Kórejskej republike v rámci základnej skupiny turnaja žien proti Brazílii, Česku a KĽDR


Slovenské hádzanárske reprezentantky nedeľňajším odvetným stretnutím II. fázy kvalifikácie MS 2015 proti Španielsku uzavreli sezónu 2014/2015, ale nebudú mať veľa času na oddych pred ďalším súťažným ročníkom. V júli sa začnú letné prípravy v kluboch, ale niektoré hráčky čakajú ďalšie povinnosti od konca júna, keďže majú pred sebou vystúpenie na svetovej univerziáde v kórejskom Gwangju (3. - 14. júla 2015). Tréner SR Dušan Poloz oznámil v uplynulých dňoch 16-člennú nomináciu. V kádri je aj šestica hráčok, ktoré mal k dispozícii v spomenutom barážovom dvojzápase proti Španielkam (19:25, 20:20). Ide o brankárky Luciu Gubikovú, Adriana Medveďovú, pivotku Evu Minárčikovú, spojky Silviu Szücs, Moniku Rajnohovú a Mariannu Rebičovú. Navyše medzi náhradníčkami figuruje ďalšia spojka Simona Szarková. Družstvo je zložené až na jednu výnimku, ktorou je nová posila nemeckého Metzingenu Silvia Szücs, výlučne z hráčok pôsobiacich v spoločnej slovensko-českej súťaži žien (WHIL). Slovenky majú zraz v utorok 30. júna predpoludním v Bratislave.
Slovenské hádzanárky začnú svoje účinkovanie na hádzanárskom turnaji na letnej "olympiáde" vysokoškolákov 6. júla súbojom s Brazílčankami, 7. 7. ich čaká derby s Češkami a na záver bojov v základných skupinách si 9. 7. zmerajú sily s tímom KĽDR. 


Nominácia hádzanárok Slovenska na univerziádu v Gwangju (3. - 14. 7. 2015): 
brankárky: Lucia Gubiková, Adriana Medveďová (obe Iuventa Michalovce), Zuzana Haládiková (HK Slovan Duslo Šaľa) 
pivotky: Eva Minárčiková (DHC Sokol Poruba/ČR), Veronika Gajdošová (HK Slávia Partizánske) 
krídelníčky: Veronika Habánková (Iuventa Michalovce), Selma Blažeková, Natália Szőkeová (obe HK Slávia Partizánske), Lívia Klučková (HK Slovan Duslo Šaľa) 
spojky: Silvia Szücs (TuS Metzingen/Nem.), Monika Rajnohová (DHC Slavia Praha/ČR), Alica Kostelná (DHC Sokol Poruba/ČR), Petra Varjassiová (HC Veselí nad Moravou/ČR), Marianna Rebičová (Iuventa Michalovce), Eliška Bettáková (HK Slávia Partizánske), Karin Bujnochová (HK Slovan Duslo Šaľa) 

Náhradníčky: 
Sofia Nagyová (Iuventa Michalovce), Simona Szarková (DHK Baník Most) 





SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL