Apr 2024
PUSŠPSN
25

W17 EHF Euro 2015

Podľa Štochla si Antl ocenenie zaslúži a zo srdca mu ho praje


17.06.2015


Antl kamarátovi Štochlovi tiež dopraje, ale je rád, že ho zosadil z hádzanárskeho trónu: "Už bolo načase"


Najlepším hádzanárom Slovenska za rok 2014 je Radoslav Antl, ktorý prevzal štafetu po Richardovi Štochlovi. Krídelník Tatrana Prešova prerušil šnúru šiestich prvenstiev skúseného brankára, ktorému zároveň uchmatol možnosť dosiahnuť už teraz desiate víťazstvo v ankete SZH. "Už bolo načase," vyhlásil s úsmevom tradične dobre naladený Antl a pokračoval: "Ja to Riškovi doprajem. Verím, že získa ocenenie nielen desiaty, ale aj jedenásty či dvanástykrát. So svojou výkonnosťou môže chytať ešte dlhé roky. Pre mňa to bolo asi poslednýkrát, čo sa mi dostalo tejto pocty, hoci by som si želal, aby to tak nebolo. O to viac sa teším."
Tridsaťsedemročný košický rodák bol víťazom ankety aj pred 9 rokmi. Sám by dal hlas svojmu parťákovi Štochlovi: "Stále je to môj vzor nielen vďaka svojmu prístupu, ale aj z hľadiska hráčskej i ľudskej stránky. Doprial by som však tento pocit každému jednému chlapcovi. Na sebe vidím, koľko tomu treba obetovať," uviedol Antl, ktorý by sa rád dočkal aj víťazného hetriku: "Pokúsim sa o to, dám do toho všetko. Rok 2015 je dobre rozbehnutý, bol som najlepším strelcom i ľavým krídlom v SEHA lige, takže mám na čom stavať. Ešte aj na jeseň treba podávať dobré výkony. Hádzaná ma baví, je to môj život, takže urobím všetko pre obhajobu ocenenia." 
Radoslav Antl zhodil z pomysleného trónu slovenského hádzanárskeho kráľa deväťnásobného víťaza ankety, ktorý triumfoval v šiestich predchádzajúcich ročníkoch. "Vôbec sa na neho nehnevám. Stále som hovoril, že doprajem každému, aby okúsil pocit víťazstva. Dupľom to však želám Radovi, lebo si to absolútne zaslúži. Sme síce priatelia, ale za neho jednoznačne hovoria výkony. Kvalita je na jeho strane a ocenenie v pravých rukách. Zo srdca mu to prajem," povedal v uplynulej sezóne brankár GK Motor Záporožie.  
V ostatných rokoch patrí ocenenie výlučne skúseným hráčom, ktorí by podľa veku mali byť už na sklonku kariéry. "Ani jeden z nás nerozmýšľa o oceneniach, ale obaja sa snažíme robiť svoju prácu čo najlepšie. Asi sme stará škola, korá vie len makať naplno. Keď to prináša ovocie, tak je to príjemné," vysvetlil Štochl. 
Michalovský rodák si nedáva žiadne méty ohľadom počtu prvenstiev v ankete: "Nikdy nehovorím dopredu. Za mňa nerozprávajú veľké reči, ale skôr skutky, ktoré sa snažím plniť. Keby sa mi opäť podarilo byť najlepším slovenským hádzanárom, budem veľmi rád. Ak to zase vyjde Radovi, tak aj jemu to budem veľmi priať." 



SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL