Mar 2024
PUSŠPSN
29

W17 EHF Euro 2015

Reprezentant Kucharik do Hildesheimu


22.06.2015


Ivan Kucharik mení slovenskú extraligu za III. ligu v Nemecku


Slovenský hádzanársky reprezentant Ivan Kucharik mení pred nadchádzajúcou sezónou dres. Takisto ako jeho spoluhráč z klubu i národného tímu Martin Slaninka mieri do Nemecka. Kým pivot Slaninka si zahrá s TSG Ludwigshafen-Friesenheim II. bundesligu, Kucharik mení HK Agro Topoľčany za Eintracht Hildesheim, ktorý bude účinkovať v tretej najvyššej nemeckej súťaži.
Dvadsaťsedemročná strelecky disponovaná ľavá spojka, ktorá v Eintrachte utvorí dvojicu na tomto poste s Jonathanom Semischom, dosiahla v uplynulej sezóne 167 gólov. "O hráčovi sme si zistili informácie a sme presvedčení, že zapadne do nášho družstva," poznamenal šéf Hildesheimu Gerald Oberbeck. 
Kucharik, ktorý si dres národného tímu oblieka od mládežníckych kategórií a reprezentoval aj v nedávnom závere mužskej kvalifikácie ME 2016, uzavrel s účastníkom III. ligy - skupina Sever dvojročný kontrakt do 30. júna 2017. 
Martinský odchovanec vstúpil na extraligovú scénu v ŠKP Bratislava, kde zotrval šesť rokov. Uplynulé dve sezóny strávil v HK Agro Topoľčany, s ktorým sa stal v ročníku 2013/2014 vicemajstrom a v uplynulej edícii si vybojoval bronz. 
Eintracht Hildesheim, ktorého hráčom bol do novembra 2014 aj Slovák Lukáš Gamrát, obsadil v 20-člennej tabuľke II. bundesligy 2014/2015 zostupové 18. miesto. 



SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL