Mar 2024
PUSŠPSN
19

W17 EHF Euro 2015

Extraliga bez Košíc, ale len s deviatimi účastníkmi


23.06.2015


V Bratislave vyžrebovali nový ročník extraligy hádzanárov


V kongresovej sále Waldorf v bratislavskom hoteli DoubleTree by Hilton sa v utorok uskutočnil aktív extraligových klubov, po ktorom tradične nasledovalo žrebovanie nového ročníka najvyššej slovenskej hádzanárskej súťaže mužov. V 1. kole, ktoré je na programe počas víkendu 5. - 6. septembra, čaká na úradujúceho majstra Tatran Prešov súboj na palubovke HKM Šaľa. Vicešampión HC Sporta Hlohovec zavíta na pôdu ŠKP Bratislava, HáO TJ Slovan Modra privíta MŠK Považská Bystrica, nováčik ŠKH Agrokarpaty Pezinok bude hostiť HC Štart Nové Zámky a bronzový tím uplynulej edície HK Agro Topoľčany bude mať v úvodnom kole voľno.  

Extraliga bude mať v sezóne 2015/2016 dovedna len deväť účastníkov. V porovnaní s vlaňajškom je to mierny pokles o jeden tím. V súťaži už nebude účinkovať zostupujúci MHáK Martin a ani 1. MHK Košice (v uplynulom ročníku obsadil konečné 8. miesto), ktoré nahradí ŠKH Agrokarpaty Pezinok ako postupujúci víťaz I. ligy mužov. "Košice stiahli svoju prihlášku z finančných dôvodov. V zmlysle platnej legislatívy sme oslovili ŠK Noxwel Sečovce, odkiaľ sme však napokon dostali zamietavé stanovisko. Následne sme sa obrátili na pôvodne vypadávajúci MHáK Martin, ale po úvodných optimistických náznakoch prišla tiež odpoveď, že nepôjdu hrať. Takže máme v súťaži len staronového nováčika z Pezinka," uviedol k nepárnemu počtu účastníkov riaditeľ extraligy Peter Brunovský. 

Na porade klubov dostali definitívnu podobu hrací systém, kalenárny plán i počet účastníkov. Hrací systém zostáva prakticky nezmenený. Základná časť bude pozostávať z 18 kôl (každý s každým doma - vonku), v každom bude mať jeden klub voľno. Nasledovať bude nadstavba s dvoma skupinami - o 1. - 6. miesto (10 kôl) a o 7. - 9. priečku (6 kôl). Do play-off postúpia prvé štyri tímy, semifinále sa začne 23. - 24. apríla, finále 11. mája a nový majster bude známy najneskôr 25. mája 2016. Všetky série vo vyraďovacej časti sa hrajú na tri víťazstvá. Zo súťaže nikto nezostupuje. 


Program 1. kola extraligy v hádzanej mužov 2015/2016 (termín: 5. - 6. septembra 2015): 
HK Agro Topoľčany - voľno 
HáO TJ Slovan Modra - MŠK Považská Bystrica  
ŠKP Bratislava - HC Sporta Hlohovec 
HKM Šaľa - Tatran Prešov  
ŠKH Agrokarpaty Pezinok - HC Štart Nové Zámky 




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL