Máj 2024
PUSŠPSN
2

W17 EHF Euro 2015

Z medailistov menili trénera len Topoľčany, aspoň zatiaľ


24.06.2015


Novinky z klubov účastníkov extraligy hádzanárov 2015/2016


Na mape klubov hádzanárskej extraligy mužov bude v sezóne 2015/2016 figurovať len deväť miest. Pre finančné suchoty z nej zmizla niekdajšia košická bašta, nahradiť si ju netrúfli v Sečovciach a ani v Martine.
Úradujúci šampión Tatran Prešov prešiel v medzisezónnom období početnými zmenami. Zatiaľ medzi nimi nie je trénerská výmena. "S Petrom Dávidom máme platnú zmluvu na ďalšiu sezónu," poznamenal na utorkovom žrebovaní nového ročníka generálny manažér Tatrana Branko Benko, ktorý na otázku, či ešte môže prísť na tomto poste k zmene, nepovedal rezolútne nie. Prešovský káder opustili Krištopans, T. Urban, Verkič i Krupa. "Doteraz máme isté príchody brankárov Čuprynu, Božiča, spojok D. Pogánya a Peskova. Na Slovensku chceme uspieť v národnom pohári a obhájiť majstrovský titul. V SEHA lige, do ktorej by mali pribudnúť ďalšie dva kvalitné tímy, by sme radi postúpili do Final Six a pre nás v najdôležitejšej Lige majstrov chceme v základnej skupine skončiť do 2. miesta a potom zabojovať o účasť v osemfinále," uviedol B. Benko. 
V HC Sporta Hlohovec naďalej počítajú s kormidelníkom Martinom Liptákom, ktorý najnovšie vedie aj mužskú reprezentáciu SR. Rozlúčili sa však s kvartetom hráčov - Petrov, Miženko, S. Mažár a M. Baláž. "Novými tvárami sú B. Sivák z Topoľčian a na spojke hrajúci Hriňák z Košíc," prezradil prezident HC Sporta Patrik Voltmann, ktorý definoval cieľ účasť vo finále najvyššej slovenskej súťaže a v Pohári EHF sa pokúsiť postúpiť do skupinovej fázy, aj keď podľa jeho vlastných slov to bude veľmi ťažké. 
V bronzovom tíme uplynulej extraligovej edície HK Agro Topoľčany angažovali na trénerskú lavičku "búrliváka" Pavla Jana, ktorý už nebude môcť využiť služby trojice Slaninka, B. Sivák a Kucharik. Naopak, do kádra mu pribudli Adamčík a Ukrajinec Kučer. Topoľčanci sa tentoraz nepredstavia v pohárovej Európe. "Je to pre problémy s našou halou. Už vlani sme s tým mali peripetie a dostali od EHF výnimku na zápasy prvých kôl. Verím, že v blízkej budúcnosti sa nám podarí zrealizovať úpravy, aby sme sa mohli opäť prihlásiť do európskej pohárovej súťaže," vysvetlil športový riaditeľ a v uplynulej sezóne aj tréner Dezider Jakubička, podľa ktorého chce Agro hrať opäť o medailové pozície. 
V MŠK Považská Bystrica má naďalej dôveru duo kormidelníkov Václav Straka - Peter Valášek. Reprezentačný pivot Adamčík si bude obliekať už topoľčiansky dres, Sapák s Kostelanským z pracovných dôvodov skončili svoje účinkovanie v družstve. Vedenie pracuje na angažovaní dvoch českých reprezentantov. "Po ôsmich rokoch si opäť zahráme európsku pohárovú súťaž. Veríme, že dostaneme relatívne atraktívneho súpera a nebudeme musieť absolvovať nejaké cestovateľské dobrodružstvá. Vo Vyzývacom pohári by sme radi pár kôl zotrvali," poznamenal hrajúci manažér MŠK Ľuboš Cifra. 
V HKM Šaľa naďalej dôverujú koučovi Štefanovi Kelemenovi, ktorému pribudol asistent Ondrej Sakár. Šaľania hlásia zatiaľ tri nové akvizície - bratov Tomáša a Samuela Mažárovcov a gréckeho reprezentanta Aspridisa. 
HC Štart Nové Zámky pôjde do ligového ročníka opäť pod taktovkou Petra Sporného, ale už bez opôr ako D. Pogány, Monczka či ďalších dvoch hráčov - G. Minaroviča a T. Šubu. Novozámčania však získali pivota E. Ľocha z 1. MHK Košice, spojky R. Demoviča z ŠKP Bratislava, na hosťovanie J. Urbana z Tatrana Prešov. Šancu dostanú aj traja bývalí dorastenci a ešte pracujú na posilnení brankárskeho postu. 
Odchody skúsených M. Volenticsa, Zechmeistera (obaja do Nemecka) i R. Demoviča sú výrazným oslabením pre bratislavský ŠKP, ktorý zostáva verný svojej filozofii a pod vedením Juraja Hudáka chce naďalej stavať na vlastných odchovancoch. Podľa generálneho manažéra Ľ. Orosza je ambíciou účasť v prvej šestke. 
V Slovane Modra nehlásia odchody a na príchodoch ešte pracujú. Mužstvo trénera Jána Kordoša nechce skončiť posledné a teší sa opäť na malokarpatské derby s Pezinkom. 
ŠKH Agrokarpaty Pezinok sa vracia medzi elitu po ročnej pauze. Trénerské záležitosti má v mužstve nováčika na starosti Dušan Baďura ml. Káder zostal nezmenený a pezinskí hráči túžia byť rovnocennými súpermi tímom z ich výkonnostnej úrovne. 



SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL