Apr 2024
PUSŠPSN
23

W17 EHF Euro 2015

Slovenky do Gwangju idú


24.06.2015


V súvislosti vírusovým ochorením MERS narobilo organizátorom 28. Letnej svetovej univerziády menšie vrásky na čele. Organizátori už rozoslali priebežné zloženie skupín ako aj rozpis zápasov pre turnaj hádzanej. Je však stále označený ako provizórny.


Už o niekoľko dní - presne v piatok 3. júla odpáli svoj 28. ročník Letná svetová univerziáda. Organizátorom drobné vrásky na čele robí zatiaľ vírusové ochorenie MERS, z čoho plynie fakt, že počty účastníkov jednotlivých disciplín sa stále  menia a platí to aj pre hádzanú. V juhokórejskom Gwangju sú však organizátori pripravení aj v otázke bezpečia zdravia. Organizačný výbor, Kórejské ministerstvo zdravotníctva, Lekárska komisia FISU a WHO veľmi pozorne monitorujú situáciu a pripravujú dôsledné preventívne opatrenia vrátane tých na skorú detekciu a izoláciu podozrivých prípadov.  Bližšie podrobnosti sa uvádzajú na  http://www.fisu.net/en/MERS-Statement-no4-3133.html?mbID=6432.
V súvislosti s vírosom MERS a organizáciou Svetovej letnej univerziády 2015 si Vás dovoľujeme informovať, že SAUŠ je v kontakte s Ministerstvom zahraničných vecí SR, Organičným výborom SLU, ako aj Lekárskou komisiou FISU.
Na základe stanovísk WHO a Lekárskej komisie FISU a SAUŠ (Slovenskej asociácie univerzitných športov) nevidí dôvod na neúčasť našich športovcov na Svetovej Univerziáde v Gwanju. V stanovisku Konzulárneho odboru "MZVaEZ SR sa uvádza, že situácia v Kórei je monitorovaná prostredníctvom Zastupiteľského úradu SR v Soule. Na základe informácií z uvedeného úradu ministerstvo zverejňuje odporúčania pre slovenských občanov na svojej webovej stránke www.mzv.sk v časti „Oznamy pred cestou“. Zastupiteľský úrad SR v Soule uverejnil na svojej webovej stránke informáciu týkajúcu sa prevencie voči šíreniu vírusu MERS na letiskách v Kórejskej republike, ktorú nájdete na stránke www.mzv.sk/seoul .
Okrem tohoto odporúčacím stanoviskom je, možnosť zaregistrovať sa pred cestou v registračnom systéme MZVaEZ SR, ktorý umožňuje v prípade núdze Vás v zahraničí kontaktovať a poskytnúť Vám potrebné informácie, resp. potrebnú konzulárnu pomoc. Registračný formulár nájdete na citovanej webovej stránke ministerstva pod názvom "Systém pomoci pri cestách do zahraničia -REGISTRÁCIA".

Slovenský zväz hádzanej zatiaľ neuvažuje o odvolaní účasti hádzanárskej výpravy z Letnej svetovej univerziády. Situáciu však pozorne sleduje a ostáva v úzkom kontakte aj s Českým zväzom hádzanej a o ďalších krokoch v súvislosti vycestovaním na Univerziádu bude informovať prostredníctvom webu slovakhandball.sk.

Okrem toho organizátori už rozoslali priebežné zloženie skupín ako aj rozpis zápasov pre turnaj hádzanej. Je však stále označený ako provizórny a je možné, že dôjde k ďalším zmenám. Slovenky v Gwajngu povedie reprezentačný kormidelník žien Dušan Poloz. V základnej skupine "A" ich čakajú postupne: Češky (6.7.), Rusky (7.7.), Brazílčanky (9.7.), Uruguajčanky (10.7.). Severná Kórea podujatie bojkotuje. Základnú skupinu "B" tvoria: Čierna Hora, Čína, Japonsko, Južná Kórea, Rumunsko, Srbsko, Ukrajina.

Oficiálna webstránka pre Univerziádu: http://www.gwangju2015.com





SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL