Apr 2024
PUSŠPSN
26

W17 EHF Euro 2015

Návrat Glankovičovej do Leverkusenu


25.06.2015


Denisa Glankovičová pokračuje v kariére, v TSV Bayer 04 Leverkusen hrajúcou asistentkou


Slovenská hádzanárka Denisa Glankovičová si opäť zahrá najvyššiu nemeckú súťaž, nie však za Borussiu Dortmund, ktorej pomohla v druhej polovici uplynulej sezóny vybojovať si postup z II. bundesligy medzi elitu, ale znovu v drese TSV Bayer 04 Leverkusen. Hoci aj predstavitelia dortmundského klubu prejavili eminentný záujem o zotrvanie skúsenej ľavorukej hráčky, 35-ročná Slovenka najskôr podľa správ v nemeckých médiách avizovala ukončenie hráčskej kariéry, ale napokon prikývla na ponuku od riaditeľky a trénerky Leverkusenu Renate Wolfovej. "Som veľmi šťastná, že som opäť súčasťou tímu Elfen. Pre mňa to bol a je vždy športový domov. Toľko rokov strávených v klube nemôžete len tak opomenúť," uviedla na oficiálnej klubovej stránke Glankovičová, ktorá predtým desať rokov strieľala za Bayer góly v drese s číslom jedenásť. Vlani v lete si povedala, že s hádzanou na najvyššej úrovni je koniec, a stala sa hrajúcou kormidelníčkou v oberligovom HSG Bergische Panther (štvrtá najvyššia súťaž), kde nabrala prvé trénerské skúsenosti. Lenže už v januári 2015 neodolala vábeniu BV Borussia 09 Dortmund a ašpirantovi na postup pomohla do I. bundesligy. 
Glankovičová posilní pravú stranu družstva Renate Wolfovej, s ktorou bude spolupracovať pri každodennej práci s tímom. "Som presvedčená, že ma to bude baviť. Ako asistentka sa mám od Renate Wolfovej ešte veľa čo učiť, takisto, ako som sa od nej naučila ako hráčka. Veľmi sa teším na spoločnú prácu s ňou i celým družstvom," poznamenala niekdajšia reprezentantka SR. 
Na adresu bývalej hráčky Prešova a Michaloviec, ktorá v Nemecku pôsobí od roku 2004, sa pochvalne vyjadrila aj jej šéfka. "Denisa má pre nás cenu zlata. Vždy som hovorila, že Dena jednoducho patrí k Elfen a je úplne jedno, v akej funkcii," vyhlásila Wolfová, ktorej zverenky obsadili v sezóne 2014/15 v I. bundeslige 6. priečku. 



SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL