Apr 2024
PUSŠPSN
19

W17 EHF Euro 2015

Glankovičová chcela končiť, ale opäť si zahrá I. bundesligu


29.06.2015


Denisa Glankovičová o zmene rozhodnutia: "Po rozhovore s Renate Wolfovou som sa napokon rozhodla pre návrat do Leverkusenu"


Slovenská hádzanárka Denisa Glankovičová sa na konci sezóny 2014/2015 tešila z úspechu v podobe postupu s BV Borussia 09 Dortmund do I. bundesligy. Vedenie klubu chcelo, aby skúsená ľaváčka bola súčasťou kádra čierno-žltých aj v najvyššej nemeckej súťaži, ale skúsená Slovenka pomýšľala už na definitívny koniec kariéry na vrcholnej úrovni. Ako sa v uplynulých dňoch ukázalo, Glankovičová si hráčsku rozlúčku rozmyslela a ešte nedala hádzanej na najvyššej úrovni zbohom.
"Vraciam sa do Leverkusenu ako hráčka a zároveň asistentka trénerky," uviedla 35-ročná bývalá hráčka Prešova a Michaloviec, ktorá pridala aj vysvetlenie, ako sa zrodil jej návrat do TSV Bayer 04 Leverkusen, kde vlani v lete po 10 rokoch skončila. "V tom čase, keď som sa bavila s predstaviteľmi Dortmundu, bolo pre mňa jasné, že s hádzanou ako hráčka končím. Ponuka Leverkusenu prišla neskôr a po veľmi dobrom rozhovore s Renate Wolfovou som sa napokon rozhodla pre návrat do Bayeru. V Leverkusene som bola veľmi spokojná, navyše možnosť pracovať na pozícii asistentky trénerky Wolfovej ma veľmi zaujala. TSV má mladé a talentované družstvo, ako hráčka môžem pomôcť mojimi skúsenosťami a naopak, ako trénerka zbierať poznatky, skúsenosti a naberať prax v tejto oblasti. Teším sa na nadchádzajúcu sezónu, spoluprácu s mladým tímom i kormidelníčkou," poznamenala Glankovičová k impulzu, ktorú ju viedol k odsunutiu rozhodnutia o konci aktívnej kariéry. 




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL