Apr 2024
PUSŠPSN
25

W17 EHF Euro 2015

Štochl nevie nič o svojom údajnom prestupe do Brestu


30.06.2015


Richard Štochl zatiaľ nemá nový klub, naďalej preferuje pôsobenie v zahraničí


Medzi hádzanárov riešiacich v týchto letných mesiacoch otázku svojho budúceho pôsobiska patrí aj slovenský reprezentant Richard Štochl. Vynikajúci gólman strávil uplynulé dve sezóny v ukrajinskom GK Motor Záporožie. V regionálnom denníku Korzár sa objavilo vyjadrenie majiteľa prešovského Tatrana Miloslava Chmeliara, ktorý komentoval silu súperov svojho tímu v základnej skupine Ligy majstrov a v súvislosti s bieloruským Meškovom Brest uviedol, že ho posilnili aj dvaja bývalí hráči Tatrana Dainis Krištopans a Richard Štochl. Kým v prípade lotyšskej spojky je dohoda o spolupráci s Meškovom známa už dávnejšie, spojenie brankárskej legendy s bieloruským šampiónom sa javilo ako novinka. Realita je však momentálne iná. "V Prešove majú asi viac informácií ako ja. Zatiaľ o mojom prestupe do Brestu neviem nič. Nikto ma z tohto klubu nekontaktoval, to by som si určite pamätal, keby sa tak stalo. Kto iný ako ja by mal o tom niečo minimálne vedieť," vyvrátil Štochl pre agentúru SITA fámu o prestupe do Brestu. Viac svetla do záležitosti okolo svojho budúceho pôsobiska však ešte deväťnásobný najlepší hádzanár SR nevniesol. "Mám nejaké ponuky, ale zatiaľ nechcem nič konkrétne o tom hovoriť. Keď sa niečo v tomto smere udeje, včas sa to dozviete." 
Štochl sa rozlúčil so Záporožím s tým, že tam končí, ale jednou z alternatív, ktoré prichádzajú do úvahy, je ešte aj jeho zotrvanie. "Teoreticky je to možné. Síce som sa zbalil a odniesol si odtiaľ už aj veci, ale ešte ma čaká cesta na Ukrajinu. Mám tam ešte nejaké nedotiahnuté záležitosti. Predstaviteľom Motora som pri rozlúčke povedal, že môj odchod je definitívny, ale oni ešte čakajú, že sa možno napokon rozhodnem inak," vysvetlil michalovský rodák, ktorý chce naďalej pôsobiť v cudzine. "Zatiaľ je to tak. Takisto ako doteraz je mojou prioritou angažmán v zahraničí." 
Richard Štochl bol pri nástupe nového reprezentačného trénera Slovenska Martina Liptáka do funkcie. Mladším kolegom pomohol v závere kvalifikácie ME 2016 aspoň svojimi radami a skúsenosťami, keďže ho trápil boľavý chrbát. "Ešte stále sa venujem rehabilitácii. Na tieto problémy je však najlepší pokoj," dodal na záver 39-ročný brankár, ktorý sa od stredy už začne pripravovať na novú hádzanársku sezónu. 



SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL