Máj 2024
PUSŠPSN
7

W17 EHF Euro 2015

Po R. Bízikovej aj Rajnohová do Mosonmagyaróváru


01.07.2015


Reprezentačná hádzanárska spojka Monika Rajnohová z Česka do Maďarska


Slovenská hádzanárska reprezentantka Monika Rajnohová nebude v najbližšom období pôsobiť v spoločnej slovensko-českej súťaži žien. Dvadsaťdvaročná spojka zamenila WHIL za maďarskú prvú ligu, v ktorej si bude obliekať dres Mosonmagyaróvári KC SE. Slovenská légia v tomto prakticky B-tíme špičkového klubu Győri Audi ETO KC sa postupne rozrastá. Pod taktovkou kormidelníka Tomáša Hlavatého tam totiž okrem Rajnohovej bude pôsobiť aj šalianska krídelníčka Réka Bíziková. Napokon sa tam možno zíde až trio reprezentantiek SR, keďže v riešení je tiež príchod michalovskej brankárky Lucie Gubikovej. "Samozrejme, veľmi sa teším a som plná očakávania. Maďarská liga patrí medzi najlepšie na svete a pokiaľ mám dobré informácie, tak tento rok nakúpili tamojšie kluby veľa hráčok. Pre mňa sa pôsobením v Mosonmagyaróvári otvára možnosť odohrať každý víkend kvalitný zápas. Pri mojom finálnom rozhodnutí zavážila v prospech odchodu do tohto maďarského klubu aj práve už spomenutá spolupráca s Györom. Trénuje sa totiž v györskej Audi aréne, takže budem v bezprostrednej blízkosti svetovej hádzanej," uviedla pre agentúru Rajnohová, ktorá v najbližších dňoch podpíše s Mosonmagyaróvárom (10. tím konečného poradia uplynulej sezóny maďarskej ligy) ročný kontrakt s opciou na rovnaké obdobie. 
Rodáčka zo Žiliny strávila uplynulé dve sezóny v drese DHC Slavia Praha (prevažnú časť pod trénerským vedením práve Hlavatého), s ktorou si v rámci ČR vybojovala najskôr vicemajstrovský titul a potom bronz. V interlige dosiahla s tímom z Edenu 2. a 4. miesto a v Českom pohári semifinálovú i finálovú účasť. 
Odchovankyňa trenčianskej hádzanej predtým dva súťažné ročníky hrávala v HK Britterm Veselí nad Moravou, kde tiež dosiahla úspechy v podobe triumfu v Českom pohári, spoločnej slovensko-českej súťaži WHIL i titulu vicemajstra ČR.  
Monika Rajnohová patrí do kádra reprezentácie SR, s ktorou postúpila na ME 2014, kde obsadila konečné 12. miesto. V nasledujúcich dňoch mala štartovať na univerziáda v kórejskom v Gwang-ču, ale pre problémy s achilovkou sa ospravedlnila z účasti na "olympiáde" vysokoškolákov. 




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL