Mar 2024
PUSŠPSN
19

W17 EHF Euro 2015

Slovenky na univerziádu, Polozovi zostal len tucet hráčok


01.07.2015


Slovensko na hádzanársky turnaj v rámci univerziády v kórejskom Gwang-ču len s tuctom statočných


Z pôvodne ohlásenej nominácie hádzanárok Slovenska na svetovú univerziádu v kórejskom Gwang-ču (3. - 14. júla 2015) zostalo len torzo. Namiesto 16-členného výberu odcestuje vo štvrtok na ázijský kontinent len tucet hráčok. Postupne vypadli Silvia Szücs, Monika Rajnohová, Lucia Gubiková, Marianna Rebičová a napokon aj pôvodne donominovaná náhradníčka Sofia Nagyová. Rajnohová si lieči zranenú achilovku, Szücsovú neuvoľnil jej nový nemecký klub TuS Metzingen a Gubiková rieši otázku svojho pôsobiska. Navyše, Dušan Poloz nemôže využiť ani služby Simony Szarkovej. Trénerovi tak vypadli z kádra tie najskúsenejšie hráčky, ktoré mali byť hlavnými nositeľkami kvality. "Chcel som univerziádu využiť ako prípravu na kvalifikačné zápasy o postup na ME 2016 proti Maďarkám a Poľkám. Tento zámer nám z rôznych dôvodov nevyšiel a nemôžeme ho zrealizovať. O našich ambíciách sa dá teraz ťažko hovoriť, keďže o súperoch nevieme nič. Uvedomujeme si však, že zvládnuť šesť stretnutí v priebehu ôsmich dní bude fyzicky veľmi náročné. Pre dievčatá to bude poriadna zaberačka," vyjadril sa D. Poloz, ktorý privítal svoje zverenky na utorkovom zraze v Bratislave. 
Slovenky stihli v metropole SR absolvovať tri tréningy. "Úprimne povedané je vidieť na dievčatách, že sú po dovolenkách. Na tréningoch robíme, čo sa dá, aby boli v optimálnej pohode, ale je to zložité. Berieme to s určitou rezervou, no snažíme sa do nich dostať hernú kvalitu," pokračoval reprezentačný kormidelník, ktorý naordinoval hráčkam na stredajšie popoludnie regeneráciu. Absolvujú ju v novom športovom areáli Elements Resort v Šamoríne-Čilistove. "Máme za sebou tri tréningy. Bolo toho na hráčky dosť, preto sme zvolili regeneračné popoludnie. Navyše, vo štvrtok nás čaká náročný cestovateľský deň, 20 hodín budeme na nohách. Verím, že po príchode do dejiska univerziády stihneme aspoň dva tréningy do úvodného vystúpenia," dodal Poloz. 
Slovenská výprava sa vo štvrtok ráno presunie autobusom do Budapešti, odkiaľ odletí do Dubaja, kde po 3,5-hodinovom čakaní nastúpi na let do Soulu a odtiaľ bude ešte nasledovať cesta do dejiska. Hádzanársky turnaj na univerziáde sa začne v pondelok 6. a potrvá až do 13. júla. Na turnaji žien sa predstaví v dvoch 6-členných skupinách dovedna 12 družstiev. Slovenky sa stretnú najskôr s Češkami (6. 7.), potom postupne s Ruskami (7. 7.), Brazílčankami (9. 7.), Uruguajčankami (10. 7.) a Číňankami (12. 7.). Po zápasoch v základnej skupine odohrajú ešte jeden duel o konečné umiestnenie (13. 7.). 


Konečná nominácia hádzanárok Slovenska na univerziádu v kórejskom Gwang-ču (3. - 14. 7. 2015): 
brankárky: Adriana Medveďová (Iuventa Michalovce), Zuzana Haládiková (HK Slovan Duslo Šaľa) 
pivotky: Eva Minárčiková (DHC Sokol Poruba/ČR), Veronika Gajdošová (HK Slávia Partizánske) 
krídelníčky: Selma Blažeková, Natália Szőkeová (obe HK Slávia Partizánske), Lívia Klučková (HK Slovan Duslo Šaľa) 
spojky: Alica Kostelná (DHC Sokol Poruba/ČR), Petra Varjassiová (HC Veselí nad Moravou/ČR), Veronika Habánková (Iuventa Michalovce), Eliška Bettáková (HK Slávia Partizánske), Karin Bujnochová (HK Slovan Duslo Šaľa) 

Program zápasov SR (v základnej skupine všetky o 16.00 h miestneho času /9.00 h SELČ/): 
pondelok 6. 7.: Slovensko - Česko 
utorok 7. 7.: Slovensko - Rusko 
štvrtok 9. 7.: Slovensko - Brazília 
piatok 10. 7.: Slovensko - Urugauj 
nedeľa 12. 7.: Slovensko - Čína 
pondelok 13. 7.: duel o konečné umiestnenie




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL