Apr 2024
PUSŠPSN
16

W17 EHF Euro 2015

Dávid sa musí riadiť pokynmi Trtíka


02.07.2015


Na prvom tréningu hádzanárov Tatrana Prešov dvaja kormidelníci


Zaujímavá situácia pripomínajúca dvoch kohútov na jednom smetisku nastala na stredajšom úvodnom tréningu hádzanárov Tatrana Prešov. Objavili sa na ňom dvaja tréneri. Nielen Rastislav Trtík, ktorý je od začiatku letnej prípravy poverený vedením družstva, ale aj odvolaný kouč Peter Dávid. Ten má zmluvu platnú aj na nadchádzajúcu sezónu, ale v uplynulých dňoch dostal výpoveď. K svojmu predčasnému koncu na lavičke úradujúceho majstra sa zatiaľ nechce vyjadrovať.

Peter Dávid mal pred zrazom stretnutie s majiteľom prešovského klubu Miloslavom Chmeliarom. "Od 1. júla mu plynie mesačná výpovedná lehota," potvrdil pre športové spravodajstvo RTVS šéf Tatrana, ktorý sa vyjadril aj k aktuálnemu "pracovnému zaradeniu" Dávida: "v rámci mesačnej výpovednej lehoty bude vykonávať činnosť trénera podľa pokynov Rastislava Trtíka." 

Pred hráčov jedenásťnásobného slovenského šampióna a v nadchádzajúcom ročníku účastníka hlavnej súťaže Ligy majstrov predstúpili obe výrazné trénerské osobnosti. Podľa reportáže RTVS rozdal Trtík úlohy a potom si zobral slovo aj Dávid. Hádzanárov tímu zo Šariša akoby priviedli do pomykova, tí na chvíľu nevedeli, kto je hlavný kormidelník. Napokon však trénovali pod taktovkou Trtíka. "K svojej práci som nikdy nepotreboval niekoho iného, než koho som si sám vybral. Toto nie je problém mužstva a ani môj. Dokážem to však pochopiť a viem, že niekedy je to ťažké," poznamenal pre RTVS R. Trtík. 

Paradoxnosť celej situácie zvýrazňuje ešte skutočnosť, že košický rodák Trtík je stále zmluvne viazaný s nemeckým druholigovým klubom HC Empor Rostock a Tatranu má vypomáhať, kým si Tatran nenájde nového kouča. 




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL