Mar 2024
PUSŠPSN
29

W17 EHF Euro 2015

Maroš Baláž z Hlohovca do Turecka


02.07.2015


Maroš Baláž bude od nadchádzajúcej sezóny hrávať za turecký klub Amasya Tasova


Slovenský hádzanár Maroš Baláž sa po troch rokoch strávených v najvyššej domácej súťaži opäť vydá na legionárske chodníčky. Dvadsaťpäťročný ľavák využiteľný na poste pravej spojky či krídla podľa informácií televízie TA3 mieri do Turecka, kde si bude obliekať dres štvrtého tímu uplynulej sezóny tamojšej Süper Lig - Amasya Tasova. Ako je už dlhšie známe, Baláž sa dohodol s vedením vicemajstrovského tímu HC Sporta Hlohovec na ukončení zmluvy. "Nechcel som ísť napríklad do Nemecka do III. ligy, kde by som musel popri hádzanej ešte aj pracovať. Aj preto som sa rozhodol pre Turecko. Predstavitelia môjho nového klubu ma oslovili ešte asi mesiac predtým, ako som vedel, že v Hlohovci končím. Sám som zvedavý, aké to tam bude. Nazval by som to dobrodružstvom. V Turecku som bol doteraz len raz a aj to na zápase," uviedol pre TA3 košický odchovanec, ktorý sa s Amasyou Tasova dohodol na dvojročnom kontrakte. 
Maroš Baláž prišiel do Hlohovca v lete roku 2012 z maďarského FTC-PLER Budapešť, ale počas pôsobenia v Sporte ho sužovali zranenia kolien a nevyhol sa ani operačným zákrokom. Bol však súčasťou družstva Martina Liptáka, ktorý si vybojoval v extralige mužov dvakrát titul vicemajstra a raz bronz, navyše v Pohári EHF si zahral v skupinovej fáze. 
Pred príchodom do hlohovského klubu strávil reprezentant SR dve sezóny v Maďarsku, kde po prestupe z 1. MHK Košice hrával najskôr v špičkovom Picku Szeged a potom v spomenutom budapeštianskom FTC-PLER. 




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL