Mar 2024
PUSŠPSN
28

W17 EHF Euro 2015

Kuťkovci do Stockerau


04.07.2015


Tomáš Kuťka bude trénovať ženy rakúskeho UHC Stockerau, jeho manželka Jana povedie v klube juniorky


Skúsený hádzanársky odborník Tomáš Kuťka sa vracia na trénerskú lavičku. Od nadchádzajúcej sezóny povedie v najvyššej rakúskej súťaži ženy UHC Müllner Bau Stockerau. V klube bude pôsobiť aj jeho manželka a niekdajšia úspešná reprezentantka Jana Kuťková, ktorá bude mať na starosti juniorky. Kuťka naposledy viedol hádzanárky HK Slovan Duslo Šaľa, kde sa rozlúčil po zisku vicemajstrovského titulu v sezóne 2012/2013. Už vtedy povedal, že má chuť ďalej trénovať, ale zároveň vyjadril pochybnosti, či bude ešte o šesťdesiatnika niekde záujem. "Za mojou pauzou treba hľadať predovšetkým vážne zdravotné problémy. V priebehu uplynulých troch rokov som absolvoval štyri operácie, takže preto tá prestávka. Mal som zlomený implantát bedrového kĺbu, takže som musel ísť na reoperáciu. Chodil som o dvoch barlách, teraz už len s jednou. Akoby to však nestačilo. Keď som sa už začal z toho dostávať, tak mi na hlave našli cystický útvar, ktorý bol podľa výsledkov histológie zhubný. Už je však vonku a malo by to byť v poriadku. Aj z toho je vidieť, že som mal v uplynulom období iné starosti a priority. Prvoradé je pre mňa zdravie," uviedol Tomáš Kuťka. Nitriansky rodák však napriek tomu úplne nevypadol z hádzanárskeho diania. "Boli určité návrhy na spoluprácu, ako konzultant som napríklad pomáhal ŠKP Bratislava. S jeho generálnym manažérom Ľubomírom Oroszom sme sa dohodli, že na priateľskej báze v tom budeme pokračovať. Jasné, že v Stockerau to nebude špičková európska hádzaná, ale som rád, že sa našiel niekto, komu sa zídu moje skúsenosti. Človeku to dobre padne," pokračoval Kuťka, ktorý bude do Rakúska dochádzať trikrát za týždeň: "Dohoda nie je časovo ohraničená, v prípade obojstrannej spokojnosti môžeme v spolupráci pokračovať." 
Hádzanárky Stockerau skončili v uplynulej sezóne WHA v konkurencii 12 tímov na 9. mieste, keď mali problémy s kádrom. Kuťka by ho rád posunul v tabuľke vyššie. "Ak budú hráčky zdravé a vydarí sa prestup Dominiky Kodajovej zo Šale, tak je cieľ do 6. miesta," poznamenal slovenský kormidelník, ktorý bude mať okrem Kodajovej v družstve aj ďalšiu krajanku - brankárku Martinu Pojezdálovú z Trenčína. 
Šesťdesiatpäťročný Kuťka v minulosti trénoval reprezentácie Československa, žien SR a junioriek Česka, na klubovej úrovni okrem slovenských (Zbehy, Nitra, Štart Bratislava, Partizánske, Šaľa) a českých družstiev (Veselí, Slavia Praha, Most) viedol aj Mainzlar, Frankfurt nad Odrou a Borussiu Dortmund v nemeckej bundeslige či poľský Montex Lublin. 



SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL