Apr 2024
PUSŠPSN
27

W17 EHF Euro 2015

Kukučka ukončil kariéru, v klube s ním majú plány


07.07.2015


Slovenský hádzanár Peter Kukučka zo zdravotných dôvodov nebude pokračovať v hráčskej kariére


Pred vyše mesiacom si vychutnával radosť z majstrovského titulu hádzanárov Kadetten Schaffhausen a vtedy ešte nevedel, že šampiónske pocity zažíva poslednýkrát ako hráč. Momentálne je to už jasné, slovenský tvorca hry Peter Kukučka ukončil svoju profesionálnu hráčsku kariéru, počas ktorej dosiahol celý rad úspechov na klubovej i reprezentačnej úrovni. "Pre zdravotný stav som sa rozhodol ukončiť kariéru," prezradil Kukučka, ktorý 20. júla oslávi 33. narodeniny, definitívu ohľadom svojej budúcnosti. V uplynulej sezóne ho niekoľko mesiacov sužovali problémy s chrbtom a potom si zlomil predlaktie ruky. 
Jedna z najlepších stredných spojok v histórii slovenskej hádzanej sa však nelúči nadobro, aj svoje najbližšie plány totiž spája s týmto kolektívnym športom, v ktorom okrem dirigovania hry z postu špílmachra istý čas zastával aj pozíciu hrajúceho asistenta kouča národného tímu Zoltána Heistera. Bezprostredne po obhajobe titulu bolo v hre aj pokračovanie spojenia Kukučka - Schaffhausen na hráčskej úrovni. Spolupráca, ktorá trvá od februára 2009, bude pokračovať aj naďalej, ale už v inej forme ako na palubovke v drese Kadetten s tradičným číslom 4. "Vízií je viacero, najpravdepodobnejšou je zotrvanie v štruktúrach klubu. Je tu vybudovaná hádzanárska akadémia, kde majú so mnou plány. Prípadne prichádza do úvahy pôsobenie pri prvom mužstve. Nasledujúce dni ukážu, kam sa zaradím," načrtol považskobystrický odchovanec, ktorý sa podieľal na piatich majstrovských švajčiarskych tituloch Schaffhausenu. Predtým pôsobil v bundesligovom HSG Nordhorn (víťaz Pohára EHF 2008), maďarskom Dunaferri Dunaújváros, Tatrane Prešov (majster SR 2004, 2005) a MŠK Považská Bystrica (2002, 2003). Bojnický rodák bol dlhé roky ústrednou postavou slovenskej reprezentácie, s ktorou dosiahol najväčší úspech 10. miestom na MS 2009 v Chorvátsku. Za národný tím naposledy nastúpil 3. novembra 2013 v zápase 2. skupiny I. fáze kvalifikácie MS 2015 v Bukurešti proti Rumunsku. 

Po Danielovi Valovi, Františkovi Šulcovi prichádza slovenská hádzaná odchodom Petra Kukučku z vrcholnej hádzanárskej scény o ďalšiu výraznú postavu nedávneho úspešného obdobia. 




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL