Apr 2024
PUSŠPSN
19

W17 EHF Euro 2015

Bačíková z Michaloviec do budapeštianskeho MTK


08.07.2015


Michalovská hádzanárka Martina Bačíková si zahrá v maďarskej lige


Slovenská hádzanárka Martina Bačíková sa opäť vydala na legionárske chodníčky. V Iuvente Michalovce, s ktorou sa v uplynulej sezóne tešila zo zisku treble vďaka obhajobám triumfov vo WHIL, v Slovenskom pohári i národnom play-off o titul majstra SR, jej skončila zmluva a už nebude pokračovať v tíme trénera Františka Urbana.
Bačíková zamierila do Maďarska, kde sa stala hráčkou účastníka najvyššej súťaže MTK Budapešť. Klub z maďarskej metropoly obsadil v minulom ročníku predposledné 11. miesto, ale podľa slov trénera Vladimira Golovina, rodáka z ukrajinskej Odesy, by sa v nadchádzajúcej sezóne chceli dostať do prvej osmičky. Pomôcť k tomu by mala aj 23-ročná stredná spojka, ktorá má už aj skúsenosti z reprezentácie žien SR. Bačíková okrem Iuventy pôsobila ešte v dvoch družstvách účastníkov WHIL: v sezóne 2013/2014 hosťovala v českom klube HC Veselí nad Moravou a predtým strávila istý čas v ŠKP Piccard Senec. 

Počet slovenských hádzanárok v Maďarsku sa rozrastá, počas tohto leta tam už zamierili Réka Bíziková a Monika Rajnohová (obe Mosonmagyaróvár). 




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL