Apr 2024
PUSŠPSN
24

W17 EHF Euro 2015

Karabatičovci s finančným trestom za účasť v korupčnej afére


12.07.2015


Súd v Montpellieri nariadil Nikolovi Karabatičovi zaplatiť sankciu 10-tisíc eur, jeho bratovi ešte o 5-tisíc viac


Francúzska hádzanárska hviezda Nikola Karabatič a jeho brat Luka musia zaplatiť niekoľkotisícové pokuty v eurách za účasť v korupčnom škandále. Pred dvoma rokmi ešte ako hráč špičkového klubu Montpellier Agglomération HB sa Nikola Karabatič mal s ďalšími spoluhráčmi vrátane spomenutého mladšieho súrodenca podieľať na vedomej prehre svojho tímu s omnoho slabším súperom v čase, keď Montpellier už mal istotu ligového titulu. 
Dvojnásobný olympijský víťaz a trojnásobný majster sveta aj Európy, ktorý v súčasnosti pôsobí v katalánskom veľkoklubu FC Barcelona, popiera akúkoľvek účasť na údajnom stávkovaní z mája 2012 pri spomenutej prehre 28:31 s mužstvom Cesson Sevigne. Okrem Karabatičovcov sa táto nepríjemná záležitosť týka aj Mladena Bojinoviča, Samuela Honrubiu, Dragan Gagiča, Primoža Prosta, Issama Teja a Mickaela Robina. 
Súd v Montpellieri nariadil Nikolovi Karabatičovi zaplatiť sankciu 10-tisíc eur, jeho bratovi ešte o 5-tisíc viac. S finančnými postihmi obišli aj ostatní účastníci korupčnej kauzy. Sudca nenavrhol žiadny trest odňatia slobody, právnik oboch bratov Jean-Robert Nguyen-Phung však pre Rádio France-Info potvrdil, že jeho klienti zvažujú odvolanie voči rozsudku. 



SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL