Apr 2024
PUSŠPSN
26

W17 EHF Euro 2015

Michalovce, Hlohovec i P. Bystrica medzi nasadenými


15.07.2015


Pred žrebom európskych pohárových súťaží v hádzanej 2015/2016


Hádzanári Tatrana Prešov už vedia vyše dva týždne, kto sa im postaví do cesty v základnej skupine Ligy majstrov mužov. Svojich súperov na budúci utorok 21. júla spoznajú aj ďalší traja slovenskí zástupcovia v európskych pohárových súťažiach klubov 2015/2016. Ako vyplýva zo zverejneného nasadenia, všetky tri budú pri najbližšom žrebovaní figurovať medzi nasadenými.
Hádzanárky Iuventy Michalovce sa opäť prihlásili do Pohára EHF žien, kde začnú svoju púť v 2. kole (v 1. kole nie sú žiadne zápasy). Zemplínčanky figurujú spolu aj s českým šampiónom DHK Baník Most medzi 14 nasadenými tímami. Súper úradujúceho slovenského majstra môže byť napr. z Chorvátska, Litvy, Švajčiarska, Veľkej Británie, Izraela, Cypru, Grécka, Talianska či ďalší krajín. Do úvahy však prichádza aj z vlaňajška dobre známy kosovský KHF Kastrioti. Prvé zápasy 2. kola P-EHF sú na programe 17./18. októbra a odvety 24./25. 10. 2015. V utorok vyžrebujú aj novembrové 3. kolo, do ktorého sa zapoja už aj družstvá zo špičkových európskych hádzanárskych krajín. 

Hráči HC Sporta Hlohovec nemusia hrať prvé z troch kvalifikačných kôl Pohára EHF mužov. Na ceste do skupinovej fázy potrebujú prekonať dve prekážky. Meno tej prvej sa dozvedia v utorok, keď ich tím vyžrebujú ako jeden zo 16 nasadených v 2. kole. Potenciálnym protivníkom by mohlo byť napríklad aj dánske Holstebro, francúzske Chambéry a môže prísť aj k pikantnému súboju s rakúskym Bregenzom, bývalým klubom súčasného kouča Sporty Martina Liptáka. Stretnutia 2. kola sú naplánované na 10./11. a 17./18. 10. 

Po odmlke sa na medzinárodnej scéne predstavia aj hádzanári MŠK Považská Bystrica, ktorí budú účinkovať vo Vyzývacom pohári (Challenge Cup). Začnú v 2. kole (1. kolo sa nehrá), v ktorom figurujú medzi desiatkou nasadených. Ich protivníkmi v dvojzápase (10./11. a 17./18. 10.) môžu byť tímy z Izraela, Kosova (v osudí sú dva), Bulharska, Estónska, Bosna a Hercegoviny, Holandska, Veľkej Británie (2) a Grécka. Zároveň žreb vo Viedni určí, kto by ich čakal v prípade postupu do 3. kola. 




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL