Máj 2024
PUSŠPSN
4

W17 EHF Euro 2015

Smoliar Hruščák, zranil sa na prvom tréningu v Eisenachu


15.07.2015


Patrik Hruščák už po operácii kolena, čaká ho niekoľkomesačná pauza


Zlý začiatok, dobrý koniec. To si môže v súčasnosti želať slovenský hádzanársky reprezentant Patrik Hruščák. Nová akvizícia ThSV Eisenach nebude v dobrom spomínať na začiatok letnej prípravy v tíme nováčika najvyššej nemeckej súťaže. V jeho podaní trvala len šesť minút. "Postihla ma obrovská smola. Hneď na prvom tréningu pri rozcvičkovej hre mi skočil spoluhráč z boku na koleno. Už som len cítil veľkú bolesť a aj to, že mi niečo popraskalo. Potom som sa už len modlil, aby to nebol skrížený väz," opísal Hruščák nepríjemnú udalosť z uplynulého utorka. Ako sa neskôr ukázalo, mal šťastie v nešťastí. "Napokon to bol len bočný vnútorný väz ľavej nohy. Tak či tak to chce teraz čas, a to je na tom to najhoršie," pokračoval košický rodák, bez ktorého gólov sa budú musieť v ThSV v najbližšom období zaobísť. 
Hruščák sa v pondelok podrobil operácii. "Najskôr sa zvažovalo, či musím absolvovať chirurgický zákrok alebo nie. Mohlo sa to zaobísť aj bez operácie, ale lekár mi dnes na vizite povedal, že sme zvolili dobrý postup, lebo inak by sa to nezrástlo. Väz bol odtrhnutý a aj roztrhnutý. Teraz však už drží pokope, len mi svaly ´odišli´. Ešte ležím v nemocnici, ale zajtra už idem domov, kde budem v starostlivosti mojej manželky Lucie. Potom začnem s rehabilitáciou." 
Vyše dvojmetrový ľavák si uvedomuje, že ho čaká dlhšia pauza: "To už bude záležať na tom, ako rýchlo si dám svaly na nohe do poriadku. Odhad pauzy je na tri - štyri mesiace, ja však urobím všetko pre skorší návrat. Uvidíme, ako pôjde rehabilitácia, ale verím, že dobre." Dvadsaťšesťročná pravá spojka sa už presťahovala zo svojho predchádzajúceho pôsobiska v Rostocku a zabývala sa na novom mieste, ktoré si pochvaľuje. "Veľmi sa nám tu páči. Pekné prostredie, lesy, kopce, skoro ako na Slovensku. Byt máme aj so záhradou, takže aj náš psík má dostatok priestoru. Všetko je tu zatiaľ v poriadku, až na to smoliarske zranenie." 
V Eisenachu sa zišlo trio bývalých prešovských spoluhráčov. Okrem Hruščáka posilnili tento klub aj slovenský krídelník Tomáš Urban a srbský brankár Svetislav Verkič. "S ´Kuřem´ a ´Verkim´ je veľká pohoda, už sme párkrát spolu grilovali. Chlapci akurát dnes popoludní odchádzajú na sústredenie. Žiaľ, bezo mňa. Partia je v pohode, i keď je trochu jazyková bariéra, ale o to sa klub postaral a zohnal chlapcom učiteľku, takže myslím si, že čoskoro sa to rozbehne. Máme veľmi dobré družstvo, ale aj tak to bude medzi nemeckou elitou náročné," dodal na záver Patrik Hruščák. 




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL