Apr 2024
PUSŠPSN
25

W17 EHF Euro 2015

Aj Trtík dostal výpoveď - v Rostocku


15.07.2015


Nielen Peter Dávid dostal nedávno výpoveď, ale aj Rastislav Trtík, ktorý namiesto neho vedie tréningový proces hádzanárov Tatrana Prešov


Hádzanári Tatrana Prešov naberajú aj pod taktovkou Rastislava Trtíka kondíciu na sústredení vo Vysokých Tatrách. V súvislosti s trénerom, ktorý je poverený vedením družstva úradujúceho slovenského šampióna počas dvoch letných mesiacov, sa v Nemecku objavila zaujímavá správa. Podľa informácií na portáli ostsee-zeitung.de dostal Trtík v utorok okamžitú výpoveď od svojho zamestnávateľa HC Empor Rostock.
Ako je známe, 54-ročný český kouč je stále zmluvne viazaný s klubom účastníka II. bundesligy. Trtíka vlani v septembri odvolali z funkcie kormidelníka mužstva, ale kontrakt má platný až do konca nadchádzajúcej sezóny.  
Po odvolaní Petra Dávida z postupu trénera prešovského tímu poveril majiteľ Tatrana Miloslav Chmeliar práve Trtíka, aby viedol tréningový proces, ale nie ako oficiálny zmluvný kouč, ale len v rámci výpomoci počas letnej prípravy. Košický rodák, ktorý v minulosti už v metropole Šariša úspešne pôsobil v období 2008 - 2011, ponuku prijal. Vedenie jedenásťnásobného majstra SR zároveň vtedy informovalo, že v krátkom čase by malo byť známe meno nového hlavného kormidelníka. "Výber je široký, no nevylučujeme, že v okruhu možných kandidátov bude aj niekto z našich úspešných mládežníckych trénerov - Stanislav Kolpak, Marek Gernát či Roman Lamač," poznamenal pred pár týždňami generálny manažér Tatrana Branko Benko. 
V prípade doriešenia záležitostí s Rostockom sa Prešovčanom teraz otvára možnosť obsadiť uvoľnený post práve Trtíkom. 



SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL