Apr 2024
PUSŠPSN
26

W17 EHF Euro 2015

Jedna už bola skoro na odchode, druhú hneď oslovili


25.07.2015


Po troch rokoch obnovená sesterská spolupráca sestier Andrey Czanikovej a Lucie Weibelovej, po Šali si spolu zahrajú aj v Trieri


Spolu si zahrali už v drese hádzanárok HK Slovan Duslo Šaľa a teraz sa ich cesty opäť zídu opäť v jednom klube. Sestry Andrea Czanik a Lucia Weibelová si v sezóne 2015/2016 budú obliekať dres nemeckého druholigového DJK/MJC Trier. 
Pivotke Czanik vypršala platnosť zmluvy, a preto zvažovala svoju budúcnosť. Napokon však predĺžila kontrakt o ďalšiu sezónu s Trierom, v ktorom začne svoj štvrtý súťažný ročník. "V klube chceli, aby som zostala. Vypadli sme však do II. bundesligy a, samozrejme, veľa sa tým zmenilo. V hre bolo niekoľko možností. Mala som viacero ponúk a musím povedať, že už sme sa skoro išli baliť. Nakoniec sme sa po doladení zmluvy rozhodli zostať. Predsa len pôsobím tu už tri roky, dcérka tu chodí do školy a manžel tu má dobrú prácu. Chceme zotrvať v Nemecku, máme tu veľa známych a Trier je krásne mesto. Teraz navyše prišla aj sestra, a tak sa teším," objasnila svoju voľbu 35-ročná reprezentantka SR, ktorá sa vyjadrila aj k ambíciám družstva: "Myslím si, že tento rok to nebude na postup, keďže veľa hráčok nám odišlo a bude náročné ich nahradiť, ale uvidíme." 

Spojka Weibelová naposledy hrávala za treťoligový TSG Ober-Eschbach, takže sa bude sťahovať len v rámci Nemecka. "Keďže sa nám už skončila sezóna a chcela som sa udržiavať v kondícii, išla som si zatrénovať do Trieru. Tam ma hneď oslovili, či by som chcela od novej sezóny pôsobiť v ich družstve. Dohodli sme sa na ročnom kontrakte. Boli aj iné možnosti, ale rozhodla som sa pre II. bundesligu. Viem, že tím DJK/MJC zostúpil z I. bundesligy, opustili ho nejaké hráčky, a tak bolo potrebné doplniť káder," uviedla k svojmu príchodu do Trieru 32-ročná L. Weibelová, ktorá k obnoveniu súrodeneckej spolupráce po troch rokoch dodala: "Veľmi sa teším, že si opäť zahrám so sestrou."  




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL