Apr 2024
PUSŠPSN
24

W17 EHF Euro 2015

Prešov na úvod SEHA League hostí Borac, šláger vo Veszpréme


29.07.2015


V úvodnom kole SEHA GSS League aj tri derby tímov z rovnakých krajín


Na minulotýždňovom zasadnutí rady riaditeľov nadnárodnej "SEHA /South East Handball Association/ Gazprom South Stream League" v Belehrade dostal konečnú podobu nielen menoslov účastníkov 5. ročníka, ale známe je už aj jeho vyžrebovanie. Hádzanári Tatrana Prešov sa na úvod sezóny predstavia proti RK Borac m:tel Banja Luka.
Úradujúci slovenský majster v 1. kole, ktoré je plánované na posledný augustový týždeň (28. - 29. 8. 2015), privíta súpera z Bosny a Hercegoviny vo svojej Tatran handball aréne. Šlágrom úvodného kola však bude repríza finále predchádzajúceho ročníka, v ktorej maďarský obhajca prvenstva MKB-MVM Veszprém privíta bieloruský Meškov Brest. V ďalších troch zápasoch sa stretnú tímy z rovnakých krajín, diváci uvidia chorvátske derby Našice - Záhreb, macedónske Vardar Skopje - Zomimak Strumica a srbské Spartak Vojput - Vojvodina Nový Sad. 
SEHA GSS League bude mať v sezóne 2015/2016 takisto ako v predchádzajúcom ročníku desať účastníkov (osem starých a dvoch nových) zo siedmich krajín. Nováčikmi sú RK Spartak Vojput zo Srbska a macedónsky RK Zomimak-M Strumica, ktorí nahradia RK Radnički Kragujevac (Srb.) a RK Metalurg Skopje (Maced.). Zomimak bude hrávať svoje domáce zápasy v Skopje, keďže hala v Strumici prechádza rekonštrukciou. Hrací systém zostáva nezmenený, základná časť bude pozostávať z 18 kôl a vyvrcholí záverečným turnajom - Final 4. 


Program 1. kola SEHA GSS League 2015/2016: 
RK Nexe Našice (Chor.) - RK PPD Záhreb (Chor.) 
RK Vardar Skopje (Maced.) - RK Zomimak-M Strumica (Maced.) 
RK Spartak Vojput (Srb.) - RK Vojvodina Nový Sad (Srb.), hrá sa v Subotici 
Tatran Prešov (SR) - RK Borac m:tel Banja Luka (Bosna a Herceg.) 
MKB-MVM Veszprém (Maď.) - Meškov Brest (Biel.) 





SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL