Apr 2024
PUSŠPSN
23

W17 EHF Euro 2015

Bezsenné noci Jíchu, žiada zelenú na odchod do Barcelony


29.07.2015


Filip Jícha by rád pokračoval v kariére v FC Barcelona, chce sa zbaviť finančných problémov


Po odchode francúzskeho hádzanára Nikolu Karabatiča do Paríža St. Germain nemusí zostať FC Barcelona bez hviezdneho hráča spojkového radu ani v nadchádzajúcej sezóne. Eminentný záujem obliecť si katalánsky dres úradujúceho víťaza Ligy majstrov má totiž Filip Jícha, ktorý je hráčom nemeckého šampióna THW Kiel. "Momentálne mám bezsenné noci. Nikdy som sa nechcel dostať do situácie, aby som odišiel z klubu, ktorý mi tak prirástol k srdcu. Chcel som tu ukončiť moju kariéru, ale teraz môžem len predstaviteľov THW požiadať, aby ma predali a pomohli mi," uviedol český reprezentant v rozhovore pre "Kieler Nachrichten". 
Jícha sa totiž pre nevydarené investície do nehnuteľností dostal do finančných problémov. Aby sa dostal z tejto nepríjemnej situácie, potrebuje najlepší hádzanár sveta za rok 2010 každý mesiac venovať 40 percent zo svojho platu. Tridsaťtriročný rodák z Plzne, ktorý za 8 rokov v kielskom drese získal 14 trofejí, bez okolkov priznal: "Zmluva s Barcelonou do roku 2019 by mi poskytla potrebnú istotu, keďže v Španielsku vyplácajú mzdu aj v prípade choroby." 
Z finančného hľadiska sa štyri roky v Barcelone rovnajú piatim sezónam v Kieli. "Ako športovec by som mal zostať, ako otec rodiny je mojou povinnosťou ísť do Barcelony," dodal Jícha, ktorý má s THW kontrakt platný do roku 2016 s opciou na ročné predĺženie. "Napevno s ním počítame," vyhlásil pred pár dňami na adresu českého hádzanára tréner Kielu Alfred Gíslason. 



SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL