Apr 2024
PUSŠPSN
20

W17 EHF Euro 2015

Krištopans mal už dosť dlhých ciest autobusom


30.07.2015


Dainis Krištopans o odchode z Tatrana Prešov: "Na naše výčitky o únave o únave reagovalo vedenie slovami, že máme oddychovať v autobuse. Toto všetko tiež ovplyvnilo moje rozhodnutie zmeniť klub"


Dainis Krištopans bol päť a pol roka pevnou súčasťou kádra hádzanárov Tatrana Prešov a na poste pravej spojky prvou voľbou úradujúceho slovenského šampióna. Lotyšský 213 cm vysoký obor dosiahol v zeleno-bielom drese viacero úspechov, ale v priebehu uplynulej sezóny opustil metropolu Šariša, najskôr zamieril na hosťovanie do katarského Al Rayyan a potom prestúpil k bieloruskému konkurentovi zo SEHA GSS League HC Meškov Brest. Po zapojení sa do prípravy v novom pôsobisku poskytol rozhovor, v ktorom objasnil aj dôvody odchodu z Prešova. "Dôvodov bolo viacero. Jedným z nich bol veľký počet zápasov za sezónu. Tatran účinkoval v štyroch súťažiach, okrem slovenských aj v nadnárodnej SEHA lige a európskych pohároch. Dlhý čas sme trávili ďaleko od domova a veľa cestovali autobusom. Na naše sťažnosti o únave reagovalo vedenie slovami, že máme oddychovať v autobuse. Toto všetko tiež ovplyvnilo moje rozhodnutie zmeniť klub," vysvetlil Krištopans. 
Lotyšský reprezentant vo februári zamieril do Kataru, kde si vyskúšal exotický angažmán. Prešovčania sa na ceste za ziskom jedenásteho majstrovského titulu v ére samostatnosti už museli zaobísť bez jeho gólov. "Pre Tatran bola minulá sezóna neúspešná, zostalo mu hrať o prvenstvo iba v slovenskej extralige, ktorú by vyhral aj s druhým sledom. Už som mal dohodnutú zmluvu s Brestom a predstavitelia prešovského klubu mi čoraz častejšie naznačovali nespokojnosť. Tak som prišiel s návrhom, nech ma pustia do Kataru. Klub zarobil na mne nejaké peniaze a ja som si vyskúšal niečo nové," dodal k nečakanému odchodu už v priebehu rozbehnutej sezóny ľavoruký kanonier. 



SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL