Apr 2024
PUSŠPSN
23

W17 EHF Euro 2015

Držiteľ 10 majstrovských titulov do Topoľčian


05.08.2015


Michal Urban novou strednou spojkou HK Agro Topoľčany


Predstavitelia hádzanárskeho klubu HK Agro Topoľčany získali do svojich služieb Michala Urbana. Dvadsaťosemročný univerzál sa do najvyššej slovenskej súťaže vracia po ročnej pauze. Minulý ročník strávil v rumunskom prvoligovom tíme účastníka Pohára EHF AHC Potaissa Turda, do ktorého zamieril v októbri 2014 počas rozbehnutej sezóny. Na jej konci skončil jeho tím tesne za medailistami na 4. priečke.
Príchodom prešovského rodáka majú v Topoľčanoch vyriešený post strednej spojky. V novej extraligovej sezóne budú režisérsku taktovku bronzového tímu z ročníka 2014/2015 držať dvaja novici v topoľčianskom drese - Ukrajinec Gennadij Kučer a Michal Urban. 
Michal Urban sa aktuálne už pripravuje v Topoľčanoch, za Agro nastúpil v prípravnom zápase proti maďarskej Orosháze (33:27). Následne sa zrodila dohoda o jeho príchode do tímu trénera Pavla Jana a teraz už prišlo aj k podpisu dvojročnej zmluvy. Bývalý mládežnícky reprezentant strávil s výnimkou anabázy v Turde svoju doterajšiu kariéru v Tatrane Prešov. S mužstvom zo Šariša mu vypršala po sezóne 2013/2014 zmluva a cesty hráča a klubu sa rozišli. Urban bol na poste strednej spojky považovaný v minulosti za jeden z veľkých talentov slovenskej hádzanej, v nabitom kádri Tatrana však nemal toľko príležitostí a nastupoval na rôznych postoch vrátane zaskakovania na krídle. Michal Urban a ďalšia bývalá prešovská stálica Peter Tumidalský sú jediní dvaja hráči, ktorí boli do roku 2014 pri všetkých desiatich majstrovských tituloch Prešova v ére samostatnosti. 



SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL