Apr 2024
PUSŠPSN
16

W17 EHF Euro 2015

Partizánske s Geričovou, návrat H. Janšákovej


05.08.2015


So Srbkou Radovanovičovou už v tíme úradujúceho slovenského vicemajstra nerátajú


Zmenám v kádri na nadchádzajúcu sezónu sa nevyhol ani finalista národného play-off hádzanárok z uplynulej sezóny HK Slávia Partizánske. Družstvo strieborných medailistiek má už prvú posilu. Je ňou Laura Geričová, ktorá prichádza z majstrovskej Iuventy Michalovce. "Dohoda znie na najbližší súťažný ročník a potom sa uvidí," uviedla športová riaditeľka HK Slávia Patrícia Horňáková k angažovaniu 25-ročnej slovinskej spojky. Pre Geričovú bude Partizánske tretím pôsobiskom na Slovensku po Bánovciach nad Bebravou a spomenutých Michalovciach.
Do tímu trénera Petra Olšavského, ktorý zostáva naďalej vo funkcii, sa po prestávke vyplnenej aj tehotenstvom vracia odchovankyňa Hana Janšáková hrajúca na poste pravej spojky. Na ďalších príchodoch sa pracuje, pokračovať v kariére bude aj skúsená Miriam Šimáková. 
Či bude Geričová jedinou cudzinkou v kádri, zatiaľ nie je isté. V predchádzajúcej vicemajstrovskej sezóne si dres Slávie obliekali aj dve srbské spojky - Silvana Vasičová a Lidija Radovanovičová. "Radovanovičová u nás nezostáva, v prípade Vasičovej sa o jej budúcnosti ešte rozhoduje. My by sme boli za určitých podmienok aj za jej zotrvanie, ale keďže jej manžel hrával basketbal v Handlovej a tamojšie družstvo už nebude v nadchádzajúcej sezóne hrať extraligu, je otázne, čo bude s ním. Zatiaľ je to neuzavretá záležitosť," vysvetlila Horňáková. 
Okrem Radovanovičovej odišla z Partizánskeho mladá pivotka Veronika Gajdošová, ktorá pre študijné povinnosti zamierila do Prešova, kde bude hrať za Bemaco, taktiež účastníka spoločnej slovensko-českej súťaže žien (WHIL). 



SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL