Apr 2024
PUSŠPSN
25

W17 EHF Euro 2015

Lafuenteová: Naplniť ambície klubu a naučiť sa po slovensky


06.08.2015


Španielska posila Iuventy prišla do Michaloviec s kocúrom, príprava vo Francúzsku bola oproti tej na Slovensku akoby dovolenkou


Už niekoľko týždňov je aj hádzanárskej verejnosti známe, že brankársky post v Iuvente Michalovce vystuží Raquel Álvarezová-Lafuenteová. Španielska reprezentačná brankárka má za sebou časť letnej prípravy v novom kolektíve, v rozhovore pre stránku hazetnasbavi.cz prezradila svoje doterajšie dojmy z pôsobenia na Slovensku a ponúkla aj niekoľko zaujímavých odpovedí na rôzne témy. "Veľa o krajine stále neviem, ale každopádne sa tu cítim skvele. Ľudia sú priateľskí a všetci v klube mi pomáhajú so začlenením a rýchlou adaptáciou," povedala Lafuenteová, ktorá má za sebou kondičné sústredenie v Liptovskom Jáne. "Úprimne môžem povedať, že keď porovnám prípravu s tou minuloročnou vo Francúzsku, tak to vlani boli prázdniny," zvýraznila rodáčka z Gijónu náročnosť tréningových jednotiek v Nízkych Tatrách. 
Dvadsaťdeväťročná brankárka chytala v minulej sezóne za 5. tím francúzskej ligy Nantes Loire Atlantique Handball. Do Iuventy prišla so zámerom naplniť klubové ambície. "Chcem pomôcť splniť všetky ciele klubu a naučiť sa po slovensky," dodala pre hazetnasbavi.cz prvá Španielka vo WHIL, ktorá si do Michaloviec priniesla aj svojho kocúra Cholita. 



SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL