Apr 2024
PUSŠPSN
26

W17 EHF Euro 2015

Martanovičovej návrat, do ŠKP mieri aj Beňušková


08.08.2015


Trénerom hádzanárok ŠKP Bratislava Juraj Fogarassy


Družstvo hádzanárok ŠKP Bratislava by malo pred nadchádzajúcou sezónou získať na kvalite i skúsenosti. Postarať by sa o to mali predovšetkým dve navrátilkyne. Dres účastníka spoločnej slovensko-českej súťaže žien (WHIL) by si mali po určitej prestávke opäť obliecť dve skúsené spojky Marcela Martanovičová i Petra Beňušková, dvojnásobná najlepšia hádzanárka Slovenska (2006, 2013). "S Marcelou sme už dohodnutí. Snaží sa po materskej dovolenke dostať do kondície, pracuje na svojom návrate. Pokiaľ ide o Petru, tiež už s nami trénuje a sme v rokovaní. Snažíme sa jej nájsť zamestnanie, aby mohla za nás hrávať," prezradil generálny manažér ŠKP Ľubomír Orosz. Obe hráčky si môžu zaspomínať na spoločné pôsobenie v bratislavskom klube, s ktorým v roku 2010 zavŕšili majstrovský hetrik. Pre mladý kolektív by boli výraznými posilami. 
Martanovičová (rod. Kuťková) sa na hádzanárskych palubovkách vo WHIL naposledy objavila v sezóne 2011/2012, keď nastupovala za družstvo vystupujúce pod názvom ŠKP Piccard Senec (išlo o spoluprácu bratislavského a seneckého klubu). Tridsaťosemročná univerzálna spojka strávila časť svojej kariéry aj v dresoch Interu Bratislava a HK Slovan Duslo Šaľa. 
Beňušková naposledy pôsobila vo francúzskom druholigovom Stella Saint-Maur, kde strávila uplynulú sezónu. Predtým zažila mimoriadne úspešné obdobie v českom DHK Baník Most, do ktorého zamierila v úvode roka 2011 práve z bratislavského ŠKP. Na poste tvorkyne hry bola jednou z ústredných postáv družstva. V sezóne 2012/2013 sa podieľala na zisku majstrovského titulu v ČR, celkovom prvenstve v spoločnej slovensko-českej súťaži (WHIL) a triumfe na európskej scéne vo Vyzývacom pohári. V súťažnom ročníku 2013/2014 prispela k víťazstvu v Českom pohári, 3. miestu vo WHIL a obhajobe majstrovského titulu. Po nástupe trénera Dušana Poloza sa vrátila aj do reprezentácie SR, s ktorou postúpila na ME 2014 a potom sa na kontinentálnom šampionáte aj predstavila. Rodáčka z Partizánskeho si v minulosti zahrala aj za Iuventu Michalovce, ŠKP Banská Bystrica, vo Francúzsku za S. A. Mérignacais HB i F.S.E. Achenheim. Kariéru začala v Jaspole a neskôr pokračovala v Slávii Partizánske. Beňušková je aj päťnásobnou majsterkou SR (2x s Michalovcami a 3x s ŠKP Bratislava). V rámci WHIL získala víťaznú trofej štyrikrát, raz s Mostom a predtým sa trikrát tešila v michalovskom drese. 


Takmer všetky družstvá bratislavského ŠKP strávili uplynulé dni na sústredení na Skalke. Výnimkou bolo družstvo žien, ktoré sa pripravuje v Bratislave. Novinkou je zmena v realizačnom tíme. Jeho novým šéfom je Juraj Fogarassy. Bývalý hráč a tréner ŠKP nahradil vo funkcii hlavnej trénerky Silviu Priklerovú. Jeho asistentom bude Martin Vereš. Do kádra "policajtiek" by mohla pribudnúť aj tretia nová akvizícia - mládežnícka reprezentantka SR Katalin Szabó, naposledy krídelníčka HSG Bensheim-Auerbach. "Vrátila sa z Nemecka, bude tu študovať a tiež s ňou rokojeme o príchode," dodal Ľ. Orosz. 





SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL