Máj 2024
PUSŠPSN
6

W17 EHF Euro 2015

Martanovičovej návrat, do ŠKP mieri aj Beňušková


08.08.2015


Trénerom hádzanárok ŠKP Bratislava Juraj Fogarassy


Družstvo hádzanárok ŠKP Bratislava by malo pred nadchádzajúcou sezónou získať na kvalite i skúsenosti. Postarať by sa o to mali predovšetkým dve navrátilkyne. Dres účastníka spoločnej slovensko-českej súťaže žien (WHIL) by si mali po určitej prestávke opäť obliecť dve skúsené spojky Marcela Martanovičová i Petra Beňušková, dvojnásobná najlepšia hádzanárka Slovenska (2006, 2013). "S Marcelou sme už dohodnutí. Snaží sa po materskej dovolenke dostať do kondície, pracuje na svojom návrate. Pokiaľ ide o Petru, tiež už s nami trénuje a sme v rokovaní. Snažíme sa jej nájsť zamestnanie, aby mohla za nás hrávať," prezradil generálny manažér ŠKP Ľubomír Orosz. Obe hráčky si môžu zaspomínať na spoločné pôsobenie v bratislavskom klube, s ktorým v roku 2010 zavŕšili majstrovský hetrik. Pre mladý kolektív by boli výraznými posilami. 
Martanovičová (rod. Kuťková) sa na hádzanárskych palubovkách vo WHIL naposledy objavila v sezóne 2011/2012, keď nastupovala za družstvo vystupujúce pod názvom ŠKP Piccard Senec (išlo o spoluprácu bratislavského a seneckého klubu). Tridsaťosemročná univerzálna spojka strávila časť svojej kariéry aj v dresoch Interu Bratislava a HK Slovan Duslo Šaľa. 
Beňušková naposledy pôsobila vo francúzskom druholigovom Stella Saint-Maur, kde strávila uplynulú sezónu. Predtým zažila mimoriadne úspešné obdobie v českom DHK Baník Most, do ktorého zamierila v úvode roka 2011 práve z bratislavského ŠKP. Na poste tvorkyne hry bola jednou z ústredných postáv družstva. V sezóne 2012/2013 sa podieľala na zisku majstrovského titulu v ČR, celkovom prvenstve v spoločnej slovensko-českej súťaži (WHIL) a triumfe na európskej scéne vo Vyzývacom pohári. V súťažnom ročníku 2013/2014 prispela k víťazstvu v Českom pohári, 3. miestu vo WHIL a obhajobe majstrovského titulu. Po nástupe trénera Dušana Poloza sa vrátila aj do reprezentácie SR, s ktorou postúpila na ME 2014 a potom sa na kontinentálnom šampionáte aj predstavila. Rodáčka z Partizánskeho si v minulosti zahrala aj za Iuventu Michalovce, ŠKP Banská Bystrica, vo Francúzsku za S. A. Mérignacais HB i F.S.E. Achenheim. Kariéru začala v Jaspole a neskôr pokračovala v Slávii Partizánske. Beňušková je aj päťnásobnou majsterkou SR (2x s Michalovcami a 3x s ŠKP Bratislava). V rámci WHIL získala víťaznú trofej štyrikrát, raz s Mostom a predtým sa trikrát tešila v michalovskom drese. 


Takmer všetky družstvá bratislavského ŠKP strávili uplynulé dni na sústredení na Skalke. Výnimkou bolo družstvo žien, ktoré sa pripravuje v Bratislave. Novinkou je zmena v realizačnom tíme. Jeho novým šéfom je Juraj Fogarassy. Bývalý hráč a tréner ŠKP nahradil vo funkcii hlavnej trénerky Silviu Priklerovú. Jeho asistentom bude Martin Vereš. Do kádra "policajtiek" by mohla pribudnúť aj tretia nová akvizícia - mládežnícka reprezentantka SR Katalin Szabó, naposledy krídelníčka HSG Bensheim-Auerbach. "Vrátila sa z Nemecka, bude tu študovať a tiež s ňou rokojeme o príchode," dodal Ľ. Orosz. 





SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL