Apr 2024
PUSŠPSN
25

W17 EHF Euro 2015

Slovenské kadetky nechcú byť na ME len do počtu


12.08.2015


Marianna Nemčíková (trénerka SR "17"): "Dievčatá vedia, že nás čakajú veľmi ťažké dve týždne, ale zároveň môžu byť najkrajšie, aké doteraz zažili. Ony tvoria dobre zohranú partiu, ktorá sa nechce na ME len zúčastniť, ale chce aj niečo dosiahnuť"


Letné prázdninové mesiace tradične patria vrcholným hádzanárskym mládežníckym podujatiam. To posledné v roku 2015 bude ako jediné aj so slovenskou účasťou. V macedónskom Skopje sa vo štvrtok začnú majstrovstvá Európy hráčok do 17 rokov (13. - 23. 8. 2015), na ktoré sa z marcového kvalifikačného turnaja v kosovskej Prištine, kde obsadili 2. postupovú priečku za Švédkami, prebojovali aj zverenky trénerky Marianny Nemčíkovej.
Slovenské kadetky budú v macedónskej metropole účinkovať v základnej D-skupine, aprílový žreb im do nej nadelil súperky zvučného mena - Nórky, Dánky a Maďarky. Napriek tomu sú odhodlané sa s náročnou úlohou popasovať. "Nedávame si vopred nejaké ciele, v tejto vekovej kategórii sa v predstihu ani nedajú určovať konkrétne méty. Pôjdeme krok za krokom a uvidíme, čo z toho vzíde. V každom prípade chceme ukázať, že nie sme na šampionáte len do počtu," poznamenala M. Nemčíková a k nálade v kádri doplnila: "Dievčatá sú namotivované. Verím, že na palubovke dokážu prekročiť hranice svojich výkonnostných možností. Vedia, že nás čakajú veľmi ťažké dva týždne, ale zároveň môžu byť najkrajšie, aké doteraz zažili. Ony tvoria dobre zohranú partiu, ktorá sa nechce na ME len zúčastniť, ale chce aj niečo dosiahnuť." 
Kadetky SR začnú svoje účinkovanie vo štvrtok od 19.00 h stretnutím s výberom Nórska, v piatok od 17.00 nastúpia proti Dánsku a po sobotňajšom voľnom dni ich na záver základnej fázy čaká v nedeľu o 19.00 h konfrontácia s Maďarskom. "Nejaké informácie o súperoch máme, ďalšie získame v dejisku a počas úvodných hracích dní," skonštatovala hlavná trénerka. 
Slovenky v lete absolvovali sústredenia v Rumunsku, Bratislave a na záver od nedele v Stupave, kde v pondelok úspešne zvládli generálku proti Česku (32:31). "V dueli s Češkami ešte nebolo všetko tip-top, ale dievčatá plnili taktické pokyny, hrali s nasadením a len škoda, že konečný výsledok nebol ešte výraznejší v náš prospech, keďže sme boli jasne lepším družstvom. Našťastie, nikto sa nezranil," poznamenala Nemčíková pred utorkovým večerným odchodom do Macedónska. Vo výprave bude 18-členný káder, na zápasovú súpisku pôjde 16 hráčok. 
Šestnásť účastníkov ME "17" rozdelil žreb do štyroch štvorčlenných skupín, v ktorých sa stretne každý s každým. Do hlavnej fázy postúpia prvé dva tímy z každej skupiny, ostatné budú hrať o 9. - 16. miesto. 


Zloženie základných skupín na ME v hádzanej hráčok do 17 rokov v Macedónsku (13. - 23. 8. 2015): 
A-skupina: Švédsko, Slovinsko, Macedónsko, Česko 
B-skupina: Rusko, Rumunsko, Nemecko, Španielsko 
C-skupina: Portugalsko, Chorvátsko, Francúzsko, Holandsko 
D-skupina: Dánsko, Nórsko, Maďarsko, Slovensko 

Program D-skupiny
štvrtok 13. 8.: Dánsko - Maďarsko (17.00 h), Nórsko - Slovensko (19.00) 
piatok 14. 8.: Slovensko - Dánsko (17.00), Maďarsko - Nórsko (19.00) 
nedeľa 16. 8.: Dánsko - Nórsko (17.00), Maďarsko - Slovensko (19.00) 

Nominácia reprezentácie kadetiek SR na ME 2015: 
brankárky: Barbora Hanzalíková (HK Štart Trenčín), Mária Goboňová (ŠŠK pri SLŠ Prešov), Soňa Furgaláková (MHK Bytča) 
pivotky: Nikoleta Trúnková, Barbora Zemanovičová (obe HK Štart Trenčín) 
krídelníčky: Nicol Nejedlíková, Terézia Takáčová (obe HK Štart Trenčín), Martina Popovcová (ŠŠK pri SLŠ Prešov), Wanessa Raffasederová (HC Tatran Stupava) 
spojky: Erika Rajnohová, Nina Ušiaková, Katarína Kostelná (všetky HK Štart Trenčín), Františka Solárová, Vladimíra Bajčiová, Adriana Holejová (všetky Iuventa Michalovce), Natália Némethová (UDHK Nitra), Lucia Kovácsová (HC Tatran Stupava), Viktória Vencuriková (ŠŠK pri SLŠ Prešov) 




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL