Apr 2024
PUSŠPSN
27

W17 EHF Euro 2015

Hlohovec praktickou voľbou, šancu dostanú aj ďalší


20.08.2015


Hádzanári Slovenska pred vstupom do kvalifikácie MS 2017 bez medzištátnej generálky


Hádzanári Slovenska odštartujú I. fázu kvalifikácie o postup na MS 2017 vo Francúzsku duelom na pôde svojho najväčšieho konkurenta v 1. skupine Bosny a Hercegoviny (4. alebo 5. 11.). Prvý domáci zápas odohrajú v sobotu 7. novembra o 18.00 h proti výberu Kosova v Hlohovci, kde pôsobí aj nový kouč národného tímu Martin Lipták. "Nie je to rozhodnutie proti ostatným častiam Slovenska. Zároveň to neznamená, že nebudeme hrať v budúcnosti aj inde. Termíny sú koncom októbra a začiatkom novembra také, že bolo to by veľmi komplikované zladiť, keďže som zároveň aj trénerom hlohovskej Sporty. Takto sa môžem venovať jedným aj druhým. Nie vždy však budeme hrať v Hlohovci. Určite sa s národným tímom predstavíme aj v iných kútoch SR, ktoré si to zaslúžia a sú v nich vyhovujúce haly ako napríklad Prešov či Považská Bystrica. Potrebujeme však najskôr našu reprezentačnú kapitolu nejako rozbehnúť, preto sme zvolili teraz Hlohovec. Uľahčí nám to situáciu, budeme to mať takto jednoduchšie," objasnil praktickú stránku zvoleného dejiska kvalifikačného stretnutia Martin Lipták. 
Jeho zverenci pred vstupom do kvalifikácie MS neabsolvujú žiadny medzištátny priateľský zápas. "Ten sa nám tam do programu už nezmestí. Na druhej strane už aj v tejto fáze sezóny budú mať niektorí - najmä prešovskí - hráči odohraných dostatok stretnutí. Zídeme sa v nedeľu 1. novembra a verím, že stihneme do odchodu do Bosny a Hercegoviny štyri - päť tréningov," poznamenal kormidelník SR. 
Slovensko by malo byť tentoraz organizátorom tradičného medzinárodného turnaja štyroch krajín známeho ako Vianočný alebo Novoročný pohár. "Zatiaľ rozmýšľam, či ísť do toho, lebo by sme mali pre klubové povinnosti k dispozícii len okyptený výber hráčov. Medzi sviatkami však určite nebudeme mať zraz. Bez hráčov z Nemecka by to nemalo význam. Pred pokračovaním kvalifikácie sa stretneme po Novom roku," dodal M. Lipták. 




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL