Apr 2024
PUSŠPSN
19

W17 EHF Euro 2015

Nominácia reprezentácie žien už bez dvoch skúsených opôr


21.08.2015


Dušan Poloz zverejnil širší káder národného tímu hádzanárok SR na najbližšie obdobie


V širšej nominácii reprezentácie hádzanárok Slovenska na najbližšie obdobie už chýbajú dve skúsené opory z nedávnej minulosti Katarína Dubajová a Petra Beňušková. Kým prvá z nich, kanonierka Dubajová, oznámila ukončenie pôsobenia v národnom tíme po odvete II. fázy kvalifikácie MS 2015 proti Španielsku a na klubovej úrovni sa rozhodla účinkovať v tretej nemeckej lige v luxemburskom tíme Roude Léiw Bascharage, druhá menovaná, stredná spojka Beňušková, ukončila angažmán vo francúzskom Stella Saint-Maur a v kariére by mala pokračovať v bratislavskom ŠKP.
V Polozovej nominácii však nechýbajú ďalšie opory a s výnimkou dvojice Dubajová - Beňušková sú v nej všetky hráčky, ktoré sa vlani predstavili na majstrovstvách Európy v Maďarsku a Chorvátsku. Zaujímavosťou je, že medzi pivotkami sa ocitla aj kadetská reprezentantka Nikoleta Trúnková z HK Štart Trenčín, ktorá momentálne hrá v drese SR na ME "17" v Macedónsku. Slovenky čaká v prvej polovici nadchádzajúcej sezóny vstup do kvalifikácie ME 2016. Na druhý polrok 2015 majú v pláne dve reprezentačné akcie. Najskôr od 4. do 10. októbra sústredenie a zápasy spomenutej kvalifikácie v Maďarsku a doma s Poľskom a potom od 23. do 30. novembra, kde by mali v rámci zrazu odohrať aj prípravné stretnutia. 


Širší káder reprezentácie hádzanárok Slovenska na prvú časť nadchádzajúcej sezóny 2015/2016: 
brankárky: Žaneta Tóthová (Stella Saint-Maur/Fr.), Lucia Gubiková, Adriana Medveďová (obe Iuventa Michalovce), Simona Súlovská, Katarína Škvareninová (obe HK Slávia Partizánske) 
pivotky: Andrea Czanik (DJK/MJC Trier/Nem.), Dominika Horňáková (Cercle Dijon Bourgogne/Fr.), Eva Minárčiková (DHC Sokol Poruba/ČR), Patrícia Wollingerová (Iuventa Michalovce), Veronika Gajdošová (Bemaco Prešov), Nikoleta Trúnková (HK Štart Trenčín) 
krídelníčky: Lýdia Jakubisová (Thüringer HC/Nem.), Petronela Kováčiková (BV Borussia 09 Dortmund/Nem.), Réka Bíziková (Mosonmagyaróvári KC SE/Maď.), Lucia Súkenníková (DHK Baník Most/ČR), Alžbeta Rechtorisová, Diana Tomášechová (obe DHC Sokol Poruba/ČR), Selma Blažeková, Natália Szőkeová, Zuzana Hollá (všetky HK Slávia Partizánske) 
spojky: Silvia Szücs (TuS Metzingen/Nem.), Martina Školková (Cercle Dijon Bourgogne/Fr.), Monika Rajnohová (Mosonmagyaróvári KC SE/Maď.), Martina Bačíková (MTK Budapešť/Maď.), Simona Szarková (DHK Baník Most/ČR), Alica Kostelná (DHC Sokol Poruba/ČR), Petra Varjassiová, Jasmína Vargová (obe HC Veselí nad Moravou/ČR), Tetyana Filková-Trehubová, Marianna Rebičová, Veronika Habánková (všetky Iuventa Michalovce), Klaudia Michnová (HK Slávia Partizánske), Andrea Kertészová, Karin Bujnochová, Eva Veselková (všetky HK Slovan Duslo Šaľa), Dominika Kodajová (naposledy HK Slovan Duslo Šaľa), Tatiana Šutranová (Bemaco Prešov) 





SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL