Apr 2024
PUSŠPSN
24

W17 EHF Euro 2015

Prešov potvrdil, že chce za trénera Trtíka


26.08.2015


Rastislav Trtík by sa mal od 1. septembra oficiálne stať koučom hádzanárov Tatrana Prešov


Hádzanárov Tatrana Prešov povedie v nastávajúcej sezóne 2015/2016 Rastislav Trtík. Úradujúci slovenský šampión plánuje oficiálne oznámiť jeho vymenovanie do funkcie v najbližších dňoch. "Chceme, aby bol od 1. septembra už oficiálne naším trénerom," potvrdil generálny manažér Tatrana Branko.
Potvrdili sa indície, ktoré už po odvolaní predchádzajúceho kouča Petra Dávida jednoznačne naznačovali, že na lavičku Šarišanov sa vráti Trtík. Klub síce koncom júna avizoval, že meno nového kormidelníka bude známe v krátkom čase a nevylúčil, že v okruhu možných kandidátov bude aj niekto z mládežníckych trénerov - Stanislav Kolpak, Marek Gernát či Roman Lamač. Napokon však siahol po osvedčenej a logickej voľbe, keďže Trtíka ´šéfstvo´ Tatrana poverilo v rámci výpomoci na dva mesiace vedením letnej prípravy. Situáciu s angažovaním 54-ročného českého kormidelníka komplikoval jeho platný zmluvný vzťah s nemeckým druholigovým HC Empor Rostock. Tam ako tréner skončil vlani v septembri, počas tohto leta sa objavila informácia, že dostal výpoveď z kontraktu, ktorý mal trvať do konca sezóny 2015/2016. Po usporiadaní zmluvných záležitostí by však už mohol byť voľný pre angažovanie do prešovských služieb. 
Košický rodák v minulosti už v metropole Šariša úspešne pôsobil v období rokov 2008 - 2011, keď s Tatranom získal na domácej scéne všetky trofeje. 




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL