Mar 2024
PUSŠPSN
28

W17 EHF Euro 2015

Vladimír Rančík šesťdesiatročný


26.08.2015


Po Jánovi Beňovi sa dnes dožíva významného životného jubilea aj jeho rozhodcovská dvojička Vladimír Rančík, ktorý oslavuje šesťdesiatku.


Životného jubilea sa dožíva jedna z významných osobností slovenskej hádzanej - z radov úspešných domácich a medzinárodných rozhodcov - Vladimír Rančík. 
Spolu s Jánom Beňom sa stali úspešnou bratislavsko - dubnickou rozhodcovskou dvojičkou nielen doma alej aj za hranicami. Vladimír Rančík, bývalá ľavá spojka československej reprezentácie (1979 - 1982, účastník ME a MS) a tak isto otec úspešných basketbalových reprezentantov Slovenska, začal s rozhodcovskou kariérou až po ukončení bohatej hráčskej kariéry. Počas svojej rozhodcovskej kariéry sa Vladimír Rančík zúčastnil niekoľkých významných medzinárodných podujatí a rozhodoval viacero špičkových medzinárodných stretnutí. Keďže si sadli práve s Jánom Beňom, potiahali to spolu až 15 rokov v rade (mimo jedného ročníka). Vypracovali sa k slovenskej rozhodcovskej špičke a po troch rokoch pôsobenia vo federálnej lige dostali dôveru EHF i IHF. Vrcholom rozhodcovskej kariéry bolo rozohodovanie zápasu Dánsko - Nórsko, finálový zápas majstrovstiev Európy 2002 v dánskom Aarhuse (domáce hráčky v ňom zdolali Nórky 25:22). "To bola paráda. Nezabudnuteľné chvíle. Rovnako ako náš posledný duel," zaspomínal si sám Vladimír Rančík. 
Rančík v súčasnosti pôsobí nielen ako delegát Slovenského zväzu hádzanej, ale kedže plynule hovorí piatimi jazykmi, spolu s jeho nadobudnutými skúsenosťami je platným členom aj v štruktúrach Európskej hádzanárskej federácie.

Pán Rančík, všetko najlepšie, elán a pevné zdravie želá Slovenský zväz hádzanej!




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL