Mar 2024
PUSŠPSN
28

W17 EHF Euro 2015

Martin Lipták pred ostrým štartom nadchádzajúcej sezóny


27.08.2015


Lipták: "Na konfrontáciu českej a slovenskej hádzanej je to výborná príležitosť. Plzeň, Lovosice to je v čechách elita. Uvidíme, ako to celé dopadne. Neuveriteľne vítam túto účasť a konfrontáciu na tomto Česko - slovenskom pohári."


Pred štartom Extraligy bude už nadchádzajúci víkend ostrá generálka pre Prešov a Hlohovec na Česko - slovenskom pohári v Prahe. Prešovčanom v týždni (26. augusta) "odpadlo" prvé kolo v SEHA lige a Hlohovčanom naštrbilo zápasovú hernú prípravu nasadenie v Pohári EHF až do druhého kola. Pred novým ročníkom Extraligy  a tak isto pred štartom na Česko - slovenskom pohári prezradil niekoľko pohľadov lodivod hlohoveckej Sporty a reprezentáčného tímu mužov Slovenska Martin Lipták.
Z cieľov na Extraligu Hlohovčania nepopúšťajú. Opäť platí, zahrať si finále a v prípade Prešova ho potrápiť a pokúsiť sa ho zdolať. "Pre nás je stále zaujímvé hrať finále play-off. Samozrejme, zápasy s tímami ako Šaľa, Topoľčany či Považská Bystrica si musíme ustrážiť. Chceme to druhé miesto z uplynulej sezóny určite obhájiť," na úvod priblížil Lipták vízie na ligu pred sezónou. 
Vicemajstra z Hlohovca opustili hráči ako A. Petrov (Sporta neprejavila záujem o jeho ďalšie pôsobenie v klube), S. Mažár (prejavil chuť hrať viac a tak isto zahrať si ešte spolu s bratom Tomášom v jednom tíme) či M. Baláž (získal nové angažmán v tureckej lige). Nečakaný bol odchod M. Miženka, ktorý uprednostnil prácu. "V prípade Martina Miženka to bolo nečakané rozhodnutie, s tým som nepočítal, ale plne akceptujem," vyjadril Lipták mierne sklamanie nad Miženkovým odchodom.
Naopak Sporta zaznamenala aj príchody. Pozitívnou správou je, že do zostavy sa po vyše jeden a polročnej anabáze a laborovaním zo zraneniami vracia M. Holdoš, "My počítame, že konečne už bude hrať, pretože osemnásť mesiacov poriadnu hádzanú nehral," pripomenul Martin Lipták k Holdošovi, ktorého má aj v súčasnej širej nominácii reprezentácie Slovenska. Do Sporty prichádzajú aj nové tváre ako Boris Sivák (HK Agro Topoľčany) či M. Hrivňák (1.MHK Košice), ktorý "je dobrý typ hráča - dobrá spojka, univerzálna spojka. Môže hrať všade ako v obrane tak v útoku," ocenil tréner Lipták aj jeho kvality - novú posilu v tíme HC Sporta Hlohovec. "V prípade Borisa Siváka je to perspektívna príprava na post pivota, keďže pravdepodobne po sezóne v Sporte nastanú pohyby aj na týchto postoch, predbežne avizoval Lipták. Ďalej načrtol v krátkosti a jedným dychom pridáva k posilám vo svojom tíme: "V prípade angažovania Siváka rozhodol aj vek, a je použiteľný ako v útoku tak aj v obrane. Ďalej okrem toho určite dostane M. Konečný viac priestoru v bráne, lebo Dušan Olejár bude po tejto sezóne končiť ako brankár." 
Tréner Sporty si do budúcna vie predstaviť zapracovanie do svojho tímu aj hráčov dorastu ako napríklad Panis, Rákus či Švorc. "Také mená by sa mohli objaviť v A - tíme Sporty neskoršie v budúcnosti." Toľko doplnil na záver k hráčskym pohybom pred nadchádzajúcou sezónou Martin Lipták.

Sportu ešte pred avizovaným ostrým štartom Extraligy (začína 5. septembra prvým kolom) čaká generálka na Česko - slovenskom pohári v Prahe. Tento termín a tento pohár prišiel Hlohovčanom vhod. "Počítal som, že v závere augusta sa rozbehne liga a to nám ešte odpadlo prvé kolo Pohára EHF. Takže z tohoto pohľadu to veľmi vítam aj z hľadiska hernej prípravy. Budú to ťažké zápasy. Vítam túto česko-slovenskú konfrontáciu. Od rozpadu HIL-ky sme tu takéto niečo nemali. Na konfrontáciu českej a slovenskej hádzanej je to výborná príležitosť. Plzeň, Lovosice to je v čechách elita. Uvidíme, ako to celé dopadne. Neuveriteľne vítam túto účasť a konfrontáciu na tomto Česko - slovenskom pohári," uzavrel úplne na záver tréner HC Sporta Hlohovec (vicemajster Extraligy z uplynulej sezóny) Martin Lipták.






SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL