Mar 2024
PUSŠPSN
29

W17 EHF Euro 2015

Pre Štochla rok 2010 jedným z najlepších


07.01.2011


Najlepšiemu hádzanárovi SR za rok 2010 Richardovi Štochlovi sa na športovom poli podarilo splniť všetko, čo chcel.


HLOHOVEC 4. januára (SITA) - Najlepším hádzanárom Slovenska za rok 2010 sa stal opäť Richard Štochl, ktorý svojím šiestym triumfom v kariére potvrdil postavenie najúspešnejšieho hráča v mužskej časti ankety.

   Tridsaťpäťročný brankár aj uplynulých dvanásť mesiacov predvádzal konštantne kvalitné výkony, ktorým neraz privádzal do zúfalstva strelcov súperov nielen slovenskej reprezentácie, ale v prvom polroku aj slovinského RK Celje Pivovarna Laško a v druhom už francúzskeho Montpellier Agglomeration HB. Štochl sa v rozhovore pre agentúru SITA v súvislosti s utorkovým vyhlásením výsledkov ankety v Dome kultúry v Hlohovci obzrel za vydareným rokom 2010, v ktorom dosiahol viacero úspechov na klubovej i reprezentačnej úrovni.

   *Aký bol rok 2010 z hľadiska Vašej športovej kariéry?
   "Mám za sebou výborný rok. Povedal by som, že jeden z najlepších, počas ktorého sa mi podarilo splniť všetky športové ciele. S Celje som vyhral ligu i pohár, s Montpellierom získal superpohár a dobre rozbehol ligovú súťaž, s reprezentáciou si vybojoval postup na MS a vydaril sa nám aj vstup do kvalifikácie ME. Teší ma aj obhajoba prvenstva v ankete. Rok 2010 bol teda veľmi úspešný."
   *Platí vo Vašom prípade, že čím starší, tým lepší? 
   "Tak to teda neviem, pretože ja sa stále snažím podávať dobré výkony bez ohľadu na môj vek. Aj keď som bol mladší, tak som sa snažil chytať čo najlepšie. Nerozlišujem moje výkony podľa toho, koľko mám rokov."
   *Ktoré zápasy, či už na klubovej alebo reprezentačnej úrovni, Vám vlani najviac utkveli v pamäti?
   "Takých pamätných duelov, v ktorých sme zahrali skutočne kvalitne, bolo viacero. Spomenul by som najmä dva z nich - jeden, keď sme získali s Celje titul v Slovinsku a ďalší, keď sme si s reprezentáciou vybojovali na ukrajinskej pôde postup na svetový šampionát."
   *Aké sú Vaše športové ambície v roku 2011?
   "Želám si, aby sme boli so spoluhráčmi zdraví, mali sme aj športové šťastie a splnili ciele, ktoré sú pred nami. Teda najmä úspech na blížiacich sa MS vo Švédsku. S Montpellierom chcem získať titul majstra Francúzska a pridať aj prvenstvo v pohári. Samozrejme, že myslím aj na Final four v Lige majstrov."



Fotogaléria




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL