Apr 2024
PUSŠPSN
26

W17 EHF Euro 2015

Prekvapená A. Tóthová chce dosiahnuť ešte veľa


07.01.2011


Najlepšiu hádzanárku SR 2010 Alžbetu Tóthovú teší, že je po Márii Ďurišinovej druhou najúspešnejšou hráčkou v histórii ankety.


HLOHOVEC 4. januára (SITA) - Najlepšou hádzanárkou Slovenska sa štvrtýkrát v kariére stala Alžbeta Tóthová. Univerzálna spojka si podľa vlastných slov nečakým triumfom dala s mesačným predstihom darček k svojim 33. narodeninám. V histórii ankety je len jedna úspešnejšia hráčka. Tou je legendárna Mária Ďurišinová. Tóthová sa na "trón" vrátila po piatich rokoch, keď v období 2003 - 2005 dosiahla víťazný hetrik.

   V uplynulom roku ústredná postava a strelkyňa gólov najskôr HK Slovan Duslo Šaľa a potom Bánovského HK Gabor Bánovce nad Bebravou si prevzala cenu za rok 2010 na utorkovom slávnostnom odovzdávaní ocenení v Dome kultúry v Hlohovci. Pri tejto príležitosti však poskytla agentúre SITA rozhovor.
   *Aký bol rok 2010 z hľadiska Vašej športovej kariéry?
   "V prvom polroku som sa ešte v Šali rozohrala k dobrým výkonom a hoci sa nám nepodarilo získať titul, vybojovali sme si aspoň bronzové medaily. Potom som prestúpila do Bánoviec, kde sa cítim veľmi dobre, takže v súvislosti s uplynulým rokom vládne radosť a spokojnosť."
  
*Po piatich rokoch ste sa opäť stali Najlepšou hádzanárkou SR, čím ste si podľa Vás zaslúžili dôveru hlasujúcich?
   "Najskôr musím povedať, že som vôbec nečakala, že by som sa ešte niekedy mohla dostať v tejto ankete na vrchol. Som veľmi rada a navyše príjemne prekvapená. Vďaka vytvoreným podmienkam v Bánovciach môžem podávať kvalitné výkony. Som tu pokojnejšia a spokojnejšia, čo sa potom odráža aj na mojej hre. Je tu super kolektív i krásne mestečko. Góly ma určite vždy potešia, ale prvoradý je úspech družstva. Keď sa darí tímu, prídu aj presné zásahy."
   *Za najúspešnejšou v doterajšej histórii ankety Máriou Ďurišinovou zaostávate už len o jedno prvenstvo. Trúfate sa jej vyrovnať, prípadne ju predstihnúť?
   "Teší ma, že som v počte prvenstiev druhá za takou hráčkou, ako bola Ďurišinová. Nevnímam to však ako nejakú súťaž. V každom prípade je to príjemný pocit získať toto ocenenie štvrtýkrát." 
   *Aké sú Vaše športové ambície v roku 2011?
   "Pre každého športovca je prvoradé zdravie, preto si želám, aby sa mi vyhýbali zranenia. S klubom si chcem zahrať v národnom play-off a tiež dosiahnuť úspech s reprezentáciou. Je teda toho viac, čo by som chcela dokázať. Uvidíme, koľko z toho sa mi podarí aj splniť."



SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL