Apr 2024
PUSŠPSN
25

W17 EHF Euro 2015

Beňušková skončila v ŠKP Bratislava a mieri do Mostu


07.01.2011


Hádzanárka Petra Beňušková si už nebude obliekať dres trojnásobného slovenského šampióna ŠKP Bratislava, mala by posilniť českého interligového nováčika DHK Baník Most.


   BRATISLAVA/MOST 5. januára (SITA) - Úradujúci slovenský majster v hádzanej žien ŠKP Bratislava prišiel o Petru Beňuškovú. Jedna z kľúčových hráčok trojnásobného šampióna ukončila svoje pôsobenie v družstve trénera Petra Olšavského.

"Áno, je to pravda. Po vzájomnej dohode nie je od 1. januára už našou hráčkou. O príčinách rozchodu medzi klubom a Beňuškovou nechcem hovoriť, ide totiž o našu internú záležitosť. V každom prípade nám bude hráčka jej skúseností a kvalít chýbať," potvrdil informáciu o Beňuškovej odchode kouč ŠKP Peter Olšavský, ktorého zverenky nastúpia v sobotu na zápas 13. kola WHIL na pôde TJ Házená Jindřichov Hradec už bez 28-ročnej strednej spojky. 
   "Musíme sa zaobísť bez nej. Máme viacero možností, ako sa ju pokúsime nahradiť. Keďže nemáme v družstve ďalšiu typickú strednú spojku, na rozohrávke sa budú striedať Kováčová, Gáborová alebo tam bude alternovať niektorá z krídelníčok," poznamenal Olšavský. Bratislavský klub sa obzerá po prípadnom posilnení kádra. "Je to v štádiu riešenia a zatiaľ nie je nič isté. Samozrejme, máme záujem doplniť družstvo," dodal kouč ŠKP.
   Ďalšie kroky Petry Beňuškovej s veľkou pravdepodobnosťou povedú do Česka, kde prejavil o jej angažovanie eminentný záujem nováčik interligovej súťaže DHK Baník Most. "Rokovania ešte prebiehajú. Ak všetko pôjde dobre, v sobotu by už mohla za nás nastúpiť proti Olomoucu. Od jej príchodu, ktorý nám odporučil náš slovenský kouč Tomáš Kuťka, si sľubujeme zlepšenie hry a skvalitnenie úzkeho kádra," potvrdil interes pre agentúru SITA prezident mosteckého klubu Zdeněk Picek. Najbližšie dni ukážu, či si Beňušková oblečie dres "čiernych anjelov", alebo zakotví napokon niekde inde.




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL