Mar 2024
PUSŠPSN
29

W17 EHF Euro 2015

Za úspechmi mužov SR obrovská vnútorná sila, tvrdí Holeša


09.01.2011


Hetrik umiestnení hádzanárov Slovenska v ankete KŠR SSN o najúspešnejší kolektív roka


BRATISLAVA 28. decembra (SITA) - Hádzanári Slovenska patria v ostatných rokoch medzi najúspešnejšie kolektívy, čo potvrdili aj výsledky ankety KŠR SSN o najúspešnejší športový kolektív roka 2010, v ktorej obsadili znovu 3. priečku. V počte hlasov ich predstihli reprezentácie futbalistov (osemfinalisti MS) a hokejistov SR (4. na ZOH). "V tradičných kolektívnych športoch býva vždy tlačenica. Našim hádzanárom sa tretíkrát za sebou podarilo skončiť v ankete tretí, hoci sme v tomto kalendárnom roku neabsolvovali žiadne vrcholné podujatie," vyzdvihol úspech v ankete prezident Slovenského zväzu hádzanárov (SZH) Jaroslav Holeša.

   Slovenskí hádzanári si umiestnenie medzi trojicou najlepších kolektívov zabezpečili najmä zásluhou postupu na svetový šampionát, ktorý sa o vyše dva týždne začne vo Švédsku. "Veľká vďaka patrí celému družstvu i trénerovi Zoltánovi Heisterovi za všetko, čo spravili pre vybojovanie si účasti na MS. Dúfam, že v januári a potom aj počas celého roka sa im podarí posunúť ešte ďalej," poďakoval Holeša strojcom postupu.

   Slováci v play-off dvojzápase vyradili Ukrajincov, keď doma podľahli 25:30 a potom v odvete dokázali zvíťaziť 30:21. "Nebol som pri tomto úspechu, ale po mojom nástupe do funkcie prezidenta SZH som už pri prvom stretnutí s chlapcami cítil, že z nich vyžaruje obrovská vnútorná sila. Pôsobia v kvalitných zahraničných súťažiach, neboja sa súperov, je im jedno, či hrajú doma alebo vonku. Zrejme aj z toho pramení, že dokázali vyhrať a vybojovať si postup na ukrajinskej pôde," snažil sa odtajniť recept na úspech nový šéf SZH.

   Heisterovi zverenci budú môcť zabojovať o ďalšiu "nomináciu" do ankety KŠR SSN už na januárových majstrovstvách sveta vo Švédsku. Ich cieľom bude dostať sa medzi dvanástku najlepších tímov na svete, čoho predpokladom je skončiť do 3. miesta v základnej skupine. "Všetko sa bude odvíjať od zdravotného stavu. Ak sa predstavíme v plnej sile, tak verím v postup zo základnej skupiny. Prvé dva duely s Poľskom a Švédskom nám ukážu, na čo si môžeme trúfať na MS. Samozrejme, veľkým lákadlom je aj postup na olympijské hry. My sme však skromný šport, a preto treba ísť krok po kroku, teda od zápasu k zápasu. Musíme chalanom držať palce a zabezpečiť im adekvátne podmienky," dodal k najbližším očakávaniam Jaroslav Holeša.



SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL