Mar 2024
PUSŠPSN
19

W17 EHF Euro 2015

Samostatná kandidatúra SR na usporiadanie ME žien 2014


09.01.2011


Kandidatúra SR na usporiadanie ME hádzanárok v roku 2014 počíta so štyrmi dejiskami zápasov.


BRATISLAVA 22. decembra (SITA) - Slovensko sa bude uchádzať o usporiadanie majstrovstiev Európy v hádzanej žien v roku 2014, ktoré by sa mali uskutočniť v termíne 9. - 21. decembra, samostatne. V pôvodných úvahách sa objavila možnosť spoločnej kandidatúry s Maďarskom. "Bola to jediná susedská krajina spomedzi prihlásených uchádzačov. Dalo sa o tom uvažovať, ale Maďari napokon kandidujú opäť spoločne s Chorvátmi. To definitívne znamená, že my sa uchádzame o ženské ME sami bez partnerskej krajiny," prezradil pre agentúru SITA prezident Slovenského zväzu hádzanej Jaroslav Holeša. Ako je známe, ďalšími kandidátmi na organizáciu ME 2014 sú Island, Švédsko a Turecko.

   Exekutíva Európskej hádzanárskej federácie (EHF) rozhodne o usporiadateľovi šampionátu na svojom zasadnutí 8. - 9. apríla 2011. "Do 28. januára musíme predložiť na EHF prezentáciu nášho projektu, ktorý počíta so štyrmi dejiskami. K trom už známym - Bratislava, Košice a Prešov - pribudla Žilina, kde by sa hralo vzhľadom na kapacitné požiadavky na zimnom štadióne. Kandidatúra je pre nás skúška, či sme schopní pripraviť takéto podujatie na požadovanej úrovni. Ak by nám to teraz nevyšlo, určite sa nevzdáme nášho zámeru. V najbližšom čase chceme po mládežníckych šampionátoch pritiahnuť aj vrcholné podujatie v kategórii dospelých a spopularizovať hádzanú na Slovensku," dodal šéf SZH J. 

   O organizátorovi ME žien v roku 2014 sa pôvodne malo rozhodnúť na tohtoročnom septembrovom kongrese EHF v dánskej Kodani, ale dvaja uchádzači Slovinsko a Turecko stiahli svoje prihlášky. EHF preto musela vypísať nové výberové konanie. 
   
   Termínový plán výberu dejiska ME hádzanárok v roku 2014:
   28. januára 2011: prezentácia kandidatúr Európskej hádzanárskej federácii
   január/február 2011: návštevy potenciálnych dejísk 
   február/marec 2011: vyhodnotenie kandidatúr
   8./9. apríla 2011: určenie dejiska šampionátu exekutívou EHF



SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL