Apr 2024
PUSŠPSN
19

W17 EHF Euro 2015

Kuťka v Moste hlavným trénerom


09.01.2011


Tomáš Kuťka na lavičke DHK Baník Most už ako hlavný kormidelník.


MOST 5. januára (SITA) - Hádzanárky českého družstva DHK Baník Most už vedie Slovák Tomáš Kuťka. Ten pôsobil v klube nováčika spoločnej slovensko-českej súťaže WHIL ako športový riaditeľ. Pred vyše mesiacom sa funkcionári Mostu rozhodli pristúpiť k zmene na trénerskom poste a odvolali kouča Jiřího Hanusa. "Od prenesenia zodpovednosti na Tomáša Kuťku, ktorý patrí medzi najpoprednejších odborníkov v ČR a SR, si sľubujeme zlepšenie herného prejavu nášho družstva," uvádza sa v oficiálnom stanovisku DHK k zmene v realizačnom tíme.

   Pre šesťdesiatjedenročného kormidelníka to nie je prvý angažmán v Česku. V minulosti viedol Slaviu Praha i Veselí nad Moravou. "Bol to pre mňa nečakaný návrat na lavičku. Prišlo k nemu za okolností, ktoré mi skutočne neboli príjemné, ale nechcem sa k tomu vracať. Zainteresovaní vedia, že som nemal inú možnosť. Most má perspektívne družstvo a po posilnení uzdravenou Kupkovou a pivotkou Štolfovou bude určite silnejšie ako na začiatku súťaže. Keď sa dievčatá zohrajú, budú robiť problémy aj favoritom," povedal Kuťka pre Mostecký deník k svojmu prechodu na trénerskú lavičku.

   Jednou z hráčok, na ktoré sa bude môcť spoliehať, je opora a kanonierka Baníka Hana Martinková. "Mrzí ma, že Jiří Hanus nepokračuje s nami v interligových bojoch. Nový trenér Tomáš Kuťka má veľké skúsenosti, ktoré môžu prospieť nášmu tímu," poznamenala pre internetovú stránku klubu Martinková.

   Hádzanárkam DHK Baník Most patrí v aktuálnej tabuľke WHIL predposledné 13. miesto so ziskom 4 bodov.



SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL