Mar 2024
PUSŠPSN
19

W17 EHF Euro 2015

A.Tóthová chce reprezentovať,podmienkou dohoda klubov so SZH


09.01.2011


Hádzanárka Bánoviec Alžbeta Tóthová má záujem opäť reprezentovať SR, musia sa však vyriešiť isté problémy.


BÁNOVCE NAD BEBRAVOU 4. januára (SITA) - Reprezentácia Slovenska by ešte nemusela byť pre Alžbetu Tóthovú z Bánovského HK Gabor Bánovce nad Bebravou uzavretou kapitolou. Tridsaťdvaročná univerzálna spojka si v minulosti obliekala dres národného tímu, ale na jeseň uplynulého roka sa ho zriekla pre nespokojnosť s podmienkami súvisiacimi s pôsobením v reprezentačnom družstve. Jej absenciu pocítili Slovenky aj na decembrovom turnaji I. fázy kvalifikácie MS 2011 v poľskom Lubline, na ktorom obsadili nepostupové 4. miesto.

   Omladenému kádru kouča Štefana Katušáka by sa do budúcnosti zišla skúsená hráčka jej kvalít. Tóthová pre agentúru SITA potvrdila, že naďalej má záujem reprezentovať: "Ja stále tvrdím, že keď sa vyriešia isté problémy, bez otáľania prídem a pomôžem. Mňa baví hrať za národný tím a je to pre mňa česť."
 
   Podmienkou návratu rodáčky z Komárna je vytvorenie lepších podmienok na pôsobenie v reprezentácii. "Nie som už najmladšia a musím sa v tomto smere pozerať aj na svoje deti. Keď sa dohodnú kluby so zväzom, rada budem opäť reprezentovať. Chcela by som, aby sme konečne niečo dokázali, postúpili na nejaké vrcholné podujatie a ukázali, že aj slovenská ženská hádzaná je na vyššej úrovni. Čo sa týka tých podmienok, nie je to nič nesplniteľné, ide o základné veci. V prípade dohody, to môže aj v ženskej reprezentácii vyzerať inak ako doteraz," tvrdí opora nováčika WHIL.



SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL