Apr 2024
PUSŠPSN
20

W17 EHF Euro 2015

Problém s letenkami vyriešený, Slováci na MS z Budapešti


10.01.2011


Generálny sekretár SZH Martin Simonides: "Výprava odletí v stredu o 19.05 z Budapešti do Frankfurtu a odtiaľ potom do Göteborgu, kde je plánovaný prílet o 23.20 h. Deň odletu teda zostal nezmenený, pôvodne sa však malo letieť z Viedne a priamo."


BRATISLAVA 10. januára (SITA) - Štyri dni pred svojím otváracím stretnutím na majstrovstvách sveta proti Poľsku slovenskí hádzanári ešte presne nevedeli, kedy odletia do dejiska šampionátu. Popoludní sa však situácia vyjasnila a výprava SR zamieri švédskeho Göteborgu v stredu večer 12. januára.

   Podľa slov reprezentačného trénera Zoltána Heistera letecký prepravca Austrian Airlines na poslednú chvíľu nepotvrdil skupinové letenky, ktoré boli určené na stredu 12. januára. "Odlet sa nám naozaj trochu skomplikoval. Čo bolo dohodnuté a rezervované pred troma - štyrmi mesiacmi, už neplatí. Asi je veľký záujem o letenky. Teraz na poslednú chvíľu hľadáme možnosti, ako sa dostať do Švédska," vysvetľoval na pondelkovej tlačovej besede Zoltán Heister. 

   Generálny sekretár Slovenského zväzu hádzanej (SZH) Martin Simonides v pondelok podvečer informoval agentúru SITA o vyriešení komplikácií. "Výprava odletí v stredu o 19.05 z Budapešti do Frankfurtu nad Mohanom a odtiaľ potom do Göteborgu, kde je plánovaný prílet o 23.20 h. Deň odletu teda zostal nezmenený, pôvodne sa však malo letieť z Viedne a priamo."

   Zverenci trénera Heistera sa v pondelok večer o 19.00 h zídu v Hlohovci. V utorok majú naplánované dva tréningy, v stredu už len jeden, po ktorom sa presunú do Bratislavy. Po obede nasadnú do autobusu a vyberú sa smer letisko v maďarskej metropole. "Stretávame sa dnes o siedmej a od pol ôsmej už trénujeme. Modelujeme to takto do večerných hodín preto, lebo prvé dva zápasy na šampionáte nás čakajú práve vo večerných časoch (proti Poliakom a Švédom nastúpia Slováci o 20.15 h, resp. 18.15 SEČ - pozn. SITA). Verím, že sa pripravíme čo najlepšie," dodal Zoltán Heister.

   Slováci sa na majstrovstvách sveta predstavia v základnej D-skupine spolu s výbermi Poľska, Argentíny, Čile, Kórejskej republiky a domáceho Švédska. Najlepšie tri družstvá zo základnej skupiny postúpia do jednej z dvoch štvrťfinálových skupín a Slováci by medzi nimi nechceli chýbať.



SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL