Apr 2024
PUSŠPSN
24

W17 EHF Euro 2015

Kelemena strieda Pompoš


11.01.2011


Vedenie BHaK Gabor Bánovce nad Bebravou sa po prvom zápase v novom roku odhodlalo k trénerskej výmene.


Na lavičke Bánovčaniek končí doterajší lodivod Štefan Kelemen, pod ktorého vedením dosiahlo mužstvo z 13 zápasov 5 výhier, 1 remízu a až 7 prehier. To nezodpovedalo ambíciám BHaK. "S pánom Kelemenom sme sa dohodli na ukončení spolupráce, dnešným dňom nastupuje v pozícii trénera družstva žien Ivan Pompoš," povedal Ivan Katrinec, generálny manažér BHaK Gabor. Zmena v realizačnom tíme vraj nebude poslednou, ktorou interligové družstvo prejde. "Zásah bude pravdepodobne aj v kádri, otvorili sme otázku odchodov aj príchodov," naznačil Katrinec ďalší možný pohyb.

Meno Ivana Pompoša netreba v slovenskej či československej hádzanej obzvlášť predstavovať. 43-ročný tréner naposledy pôsobil v extraligových Topoľčanoch, z jeho trénerských štácií treba vyzdvihnúť predovšetkým dve bronzové umiestnenia s mužstvami Považskej Bystrice a Novými Zámkami, ako aj interligové striebro v ženskej sekcii s moravským Veselím. Angažovaním skúseného odborníka vedenie BHaK potvrdilo, že s vysokými ambíciami to myslí naozaj vážne. "S novým družstvom by som chcel dosiahnuť čo najvyššie méty. Práve to mi bolo odopriate v Topoľčanoch, kde mi bude ľúto za nedokončenou prácou. Vyžiadala si to nie práve najlepšia ekonomická situácia," obzrel sa Pompoš za svojím posledným angažmánom. V Bánovciach nachádza výborné podmienky, ktoré by chcel pretaviť do čo najlepších výsledkov. 

"Prvoradé je, aby sme prilákali plnú halu, inak to nemá zmysel," podotkol pragmaticky. V sobotu privítajú naše hádzanárky v 14. kole Interligy Iuventu Michalovce, čo je lákadlo samé o sebe. "Nech hráme s kýmkoľvek, súpera vždy rešpektujem a uznávam jeho silu. V sobotu rozhodne nebudeme v porazeneckej nálade. Všetko sa ukáže na palubovke," pripomenul.

"Väčšinu hráčok poznám, či už osobne alebo ako tréner súpera, takže so zoznamovaním nebude problém. Uvidíme, čo ukážu prvé zápasy, teda ako si budú zverenkyne zvykať na moju filozofiu a štýl. Keď to bude nutné a zistíme, že nás niekde tlačí topánka, pristúpime aj k zmenám v kádri. Družstvo má na to, aby stúpalo v tabuľke nahor," dodal nový tréner bánovských hádzanáriek.

K videniu mal dnes modelovaný zápas už jeho družstva s juniorkami, ostrá previerka však bude až cez víkend. Bánovčania, nezabudnite, v sobotu v hale fandíme našim.

Vizitka nového trénera
Ivan Pompoš sa narodil 14. júla 1967 v Leviciach. Trénersu kariéru začal ako asistent v roku 1994 v Nových Zámkoch, kde pôsobil tri roky. V roku 1997 viedol v ženskej extralige Topoľníky, aby sa vzápätí ocitol v rodných Leviciach pri mužoch. Do mužskej extraligy sa vrátil v Holohovci s MŠK, ktorý v ťažkej nováčikovskej sezóne udržal medzi elitou, no i napriek tomu musel skončiť. Dva mesiace preto pôsobil v Partizánskom a vo WHIL pokračoval v družstve WHIL Veselí nad Moravou (ČR), ktoré sa stalo vicemajstrom Českej republiky a v poradí siedmym tímom interligy. Sezónu 2009-2010 odštartoval u žien v Banskej Bystrici, kde počas dobre rozbehnutej sezóny klub zanikol, a tak sa musel poobzerať po novom pôsobisku. Stala sa ním Považská Bystrica, s ktorej mužmi dosiahol významný úspech, 3. miesto v extralige. Prebiehajúcu sezónu začal v Topoľčanoch, kde však pre podobné problémy ako v Banskej Bystrici ukončil pracovný pomer.




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL