Apr 2024
PUSŠPSN
26

W17 EHF Euro 2015

MS: Najvyšší D. Valo, najťažší Petro, kanonierom Antl


13.01.2011


Štatistické zaujímavosti zo slovenského tábora pred začiatkom majstrovstiev sveta v hádzanej vo Švédsku.


BRATISLAVA 12. januára (SITA) - Štatistické zaujímavosti zo slovenského tábora pred začiatkom majstrovstiev sveta v hádzanej vo Švédsku:
   °Najvyšším v slovenskom tíme je Daniel Valo. Spojka HSG Wetzlar má výšku 203 cm. Najnižším z reprezentantov cestujúcich do Švédska je so 180 cm krídelník Tatrana Prešov Radoslav Antl. Najväčším postrachom pre súperov je vzhľadom na svoje kilogramy pivot Andrej Petro, ktorý váži 115 kíl. Na druhej strane najľahším Slovákom je krídelník Tomáš Urban s hmotnosťou 75 kg. Rozdiel medzi najťažším a najľahším v hráčskom kádri predstavuje 40 kg.
   °Najstarším a zároveň najskúsenejším v slovenskom tíme je brankár Richard Štochl, ktorý nedávno oslávil 35. narodeniny. Na opačnej strane vekového spektra sa nachádza Tomáš Urban. Krídelník maďarskej Tatabánye má iba 21 rokov.
   °Najviac skúseností z reprezentačnej úrovne má brankár Richard Štochl. Šesťnásobný a úradujúci hádzanár roka na Slovensku odohral 203 stretnutí. Najmenej štartov za národný tím si zo súčasného kádra dosiaľ pripísal pivot FTC Budapešť Martin Mazák (25).
   °Najviac reprezentačných gólov nastrieľal Radoslav Antl. V 125 zápasoch v reprezentačnom drese zaznamenal 509 gólov. O štyri presné zásahy menej má na konte Daniel Valo. V 126 zápasoch zaťažil súperove kontá 505 gólmi. Ide o jediných dvoch 500-gólových strelcov v histórii slovenskej reprezentácie. Tretie miesto v tabuľke kanonierov v súčasnom kádri Zoltána Heistera patrí Petrovi Kukučkovi s 301 gólmi.
   °V súčasnom výbere pre MS 2011 figurujú iba traja hráči, ktorí v histórii slovenskej samostatnosti absolvovali všetky tri predchádzajúce vrcholné podujatia na reprezentačnej úrovni. Ide o brankára Richarda Štochla a krídelníkov Radoslava Antla a Martina Straňovského. Všetci títo hráči boli na ME 2006 vo Švajčiarsku, ME 2008 v Nórsku, MS 2009 v Chorvátsku a mieria aj teraz do Švédska. Po tri štarty na vrcholnej úrovni vrátane nadchádzajúceho svetového šampionátu budú mať na konte Peter Kukučka, Andrej Petro, Tomáš Straňovský, Daniel Valo a brankár Martin Pramuk.
   °Nováčikmi na vrcholnom podujatí budú vo Švédsku v slovenskom drese dvaja - Martin Mazák a Ladislav Tarhai ml. Prvé majstrovstvá sveta zo súčasného tímu čakajú na Petra Tumidalského, ktorý sa v minulosti zúčastnil na ME 2006, a tiež na Martina Pramuka, ktorý má na svojom konte štarty na oboch európskych šampionátoch (2006, 2008). 
   °Vo výbere Zoltána Heistera pre MS 2010 sa nachádzajú len dvaja hráči z najvyššej slovenskej súťaže. Ide o Radoslava Antla a Petra Tumidalského. Obaja si obliekajú dres Tatrana Prešov. Všetci ostatní slovenskí reprezentanti na hádzanársky chlebík zarábajú v zahraničí. Prím z pohľadu klubového pôsobenia v jednotlivých krajinách hrá Maďarska, kde hráva až šesť súčasných reprezentantov Traja legionári prichádzajú zo Švajčiarska s po jednom z Francúzska, Chorvátska, Rakúska, Španielska a Nemecka.



SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL