Apr 2024
PUSŠPSN
25

W17 EHF Euro 2015

MS: Szücs vo Švédsku na tri zápasy ako morálna podpora


14.01.2011


Zranený Csaba Szücs v dobrej nálade: “Z prvých troch zápasov očakávam sedem bodov…, ale aj dva-tri bodíky by boli dobré.”.


GÖTEBORG 13. januára (SITA - od vyslaného redaktora Daniela Šargu) - Slovenskí hádzanári majú za sebou prvý tréning v dejisku svetového šampionátu vo Švédsku. V göteborskej hale Scandinavium si vo štvrtok popoludní zatrénovali všetci šestnásti nominovaní hráči a najmä záverečných pätnásť minút s útokmi hore-dolu a nekompromisným zakončením už výrazne pripomínalo zápasovú intenzitu. “Sme tu všetci živí a zdraví a zajtra sa tešíme na prvý zápas s Poľskom,” prehodil po prvom tréningu krídelník Martin Straňovský. Jeden hráč však z blížiaceho sa ostrého začiatku MS 2011 veľmi nemal radosť, keďže o štart na šampionáte prišiel pre zranenie na poslednú chvíľu. Csabu Szücsa zradilo brušné svalstvo, ale do Švédska napokon s kolegami z reprezentačného tímu odletel, aspoň ako morálna podpora. Pritom v jesenných kvalifikačných dueloch sa ukazoval vo veľmi dobrej forme, bol oporou v obrane i útoku.

   “Prišiel som včera s chlapcami, pridal som sa k nim vo Frankfurte,” uviedla pre agentúru SITA 23-ročná spojka nemeckého tímu TV Grosswallstadt a ďalej pokračovala: “Partia je tu výborná. Rozdiel je len v tom, že oni trénujú a ja sa na nich iba pozerám. Aspoň trochu im však svojou prítomnosťou pomôžem, porozprávam sa s nimi, fungujem ako morálna podpora.” Na otázku, na ako dlho dostal priepustku od svojho nemeckého zamestnávateľa, vyše dvojmetrový Szücs odpovedal: “Som tu na tri zápasy, teda do pondelka. Veľmi rád som prijal, keď ma sem zavolali. A s čím budem spokojný po tých troch zápasoch? So siedmimi bodmi…,” zasmial sa Szücs a po chvíli už vážnejšie dodal: “V tejto konkurencii bude každý bodík dobrý. Argentínu by sme mali zdolať, s Poliakmi a Švédmi by to bol bonus navyše. Dva-tri body by boli perfektné. Celý turnaj je veľmi náročný, slabé tímy tu nie sú.
   Szücs tvrdí, že v hale Scandinavium očakáva počas bojov v základnej D-skupine skvelú atmosféru. “Severania hádzanú milujú. Táto hala je krásna aj bez divákov a keď bude plná, bude to paráda. Teším sa, ako sa na to budem pozerať,” povedal s miernou iróniou v hlase Csaba Szücs.



SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL