Apr 2024
PUSŠPSN
18

W17 EHF Euro 2015

MS: Antl tvrdí, že proti Švédom nie sme bez šance


14.01.2011


Slovenskí hádzanári na MS 2011 najskôr proti obhajcom bronzu Poliakom a potom proti domácim Švédom.


GÖTEBORG 14. januára (SITA) - Slovenských reprezentantov v hádzanej čaká na úvod 22. svetového šampionátu mužov vo Švédsku náročná úloha. Vyžrebovanie zápasov v základnej D-skupine im v prvých dvoch kolách postavilo do cesty dvoch najsilnejších protivníkov, ktorí na nich čakajú v prvej fáze MS. Po piatkovom vstupe do turnaja proti reprezentantom Poľska (hrá sa od 20.15 h) si zverenci trénera Zoltána Heistera v sobotu od 18.15 h v göteborskej hala Scandinavium zmerajú sily s domácimi Švédmi, ktorí vo štvrtkovom otváracom dueli MS zvíťazili nad Čile 28:18 (15:8). 

   "V týchto dueloch nie sme favoritmi. Ak sa nám však podarí prekvapiť, dobre si rozohráme šampionát. Z nášho pohľadu sa bude lámať chlieb v posledných troch zápasoch základnej skupiny. My ich chceme vyhrať, aby sme postúpili ďalej," tvrdí jeden z najskúsenejších hráčov slovenského výberu Daniel Valo.

   Na Švédov naposledy Slováci narazili pred rokom na turnaji Myresjöhus Cup, kde s nimi prehrali hladko 20:30. Víťazstvom severanov sa skončilo aj stretnutie na MS 2009 v Chorvátsku, kde sa zrodil tesný výsledok 27:26. Osud sa s oboma tímami zahral tak, že sa dostali do spoločnej skupiny nielen na MS 2011, ale aj v kvalifikácii ME 2012, v ktorej odohrajú vzájomné zápasy na jar tohto roka. "Švédi hrajú doma a určite urobia všetko pre to, aby sa dostali do finále. Rozhodne nás nečaká jednoduchý zápas, ale musíme sa s tým vyrovnať," poznamenal Heister. 

   Najlepší strelec reprezentácie SR Radoslav Antl si uvedomuje, že papierové predpoklady hovoria v prospech severanov: "Švédi sú v domácom prostredí favoritmi. Ani plná hala však nie je zárukou víťazstva. Oni musia, my môžeme. Ak dáme do toho všetko, nie sme bez šance. S nasadením a elánom môžeme prekvapiť."

   V prípade očakávaných víťazstiev favoritov D-skupiny môže nastať situácia, že po dvoch hracích dňoch bude na bodovom konte Slovenska svietiť nula, čo z psychického hľadiska môže byť veľmi nepríjemné. "Keby sme aj v prvých dvoch dueloch neuspeli, dôležité bude, akým spôsobom prehráme. Aj prehra s favoritom môže byť po dobrom výkone pre družstvo vzpruhou. Keby sme však dvakrát podľahli vysokým rozdielom, mohlo by to byť horšie. Ak to nastane, budeme to riešiť na mieste," uviedol tréner hádzanárov SR k možnému čiernemu scenáru a k očakávaniam od svojho tímu dodal: "Určite máme k dispozícii zrelšie družstvo ako pred dvoma rokmi, čo však neznamená hneď senzačné výsledky, pretože tieto majstrovstvá sveta budú ešte kvalitnejšie. Od mojich zverencov očakávam dobré výkony a dúfam, že aj diváci budú spokojní."

   Po nedeľňajšom dni voľna príde zo slovenského pohľadu rozhodujúca fáza, ktorá ukáže, či sa ´heisterovci´ zaradia medzi úspešných účastníkov na MS. Postupne prídu na rad duely s Argentínou (pondelok 17. 1. o 16.15 h), Čile (utorok 18. 1. o 16.15) a s Kórejskou republikou (štvrtok 20. 1. o 16.15 h). S Argentínčanmi a Kórejčanmi sa Slováci stretli aj na MS 2009 v Chorvátsku a tešili sa z víťazstiev 27:25, resp. 23:20. "O týchto súperoch vieme veľmi málo. Argentínsky káder sa zrejme za dva roky výrazne nezmenil. Oni sú nepríjemní najmä v úvode turnajov, potom nestačia fyzicky a ich výkon má klesajúcu tendenciu. Čile ako tretí tím americkej kvalifikácie nie je na výkonnostnej úrovni ako Argentína či Brazília, ale nemôžeme ho podceniť. Kórea je vždy veľká neznáma, lebo je schopná za dva roky vymeniť celé družstvo. Poviem to otvorene, momentálne ma náš tretí, štvrtý a piaty duel na šampionáte netrápia. Súperov totiž uvidíme priamo v dejisku MS, kde získame potrebné informácie a potom sa budeme vedieť na nich pripraviť," dodal Zoltán Heister na adresu ďalších troch účastníkov D-skupiny.



SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL